• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Wiki Gbbsoft'a

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.

xdamian

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
ok ok, wiem że to 2 różne loki :twisted: . Ale jak na nie patrzę to pierwsze co się rzuca w oczy to: Żółto-szare i kanciaste. Generalnie w USA wymóg SAFE CAB i opieranie się głównie na ekonomice i użyteczności powoduje że loki są jakie są. Mnie się tak troszkę mniej podobają. Nadrabiają niektórymi malowaniami. Podobnie chyba jest z autami, amerykańskie przepisy wymagają, aby zderzaki były na określonej wysokości.

D

Dariusz

Gość
Sa brzydkie to fakt ale w Europie lokomotywy tez sa brzydkie. Te nowe ma sie rozumiec bo starsze jeszcze mialy jakis styl. To samo z autami (kiedys Cadillac czy Lincoln to byly auta z klasa a dzis to sa paskudnie brzydkie gowna). Same paskudy. Ale za tym kasa idzie. Ma byc tanie a nie ladne. Dlatego nowe pociagi olewam zupelnie. Pytalem kiedys goscia co pracowal przy projektowaniu lokomotyw dlaczego takie brzydkie robia a on mi na to ze takie chce kolej bo taniej kosztuje wybudowanie kanciatej lokomotywy od oplywowej. Producent zrobi wszystko ale klient woli taniej. Smutne to ale prawdziwe.

OP
OP
gbbsoft

gbbsoft

Aktywny użytkownik
Reakcje
11 0 0

chf

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Pierwsza seria również imponująco wygląda zwłaszcza jak jest wyposażona w te same bajery co druga :). Wiem co piszę bo jestem szczęśliwym posiadaczem pierwszej serii wzbogaconej o elektronikę z drugiej :)

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.