• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Warsztat - Brodagaz

OP
OP
Brodagaz

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.446 109 2
Dawno nic się tu nie działo więc pora coś pokazać model zrobiony już w 2025, dostałem go za przysłowiowe piwo pod warunkiem że coś z nim zrobię :) :) ;) Maciek ( Kotprezesa ) chyba nie jest najgorzej?
Ford Cargo od Rietza, przemalowany, zrobiony środek, zmienione koła , zapasówka ma dołożony uchwyt i wiercone otwory, przewody paliwowe na ramie, pomalowany silnik i wydech, przewody do naczepy, środek standard , gazetki ( dwie ostatnie z gołymi dziewczynami) , pomalowany środek i biały kocyk na leżance :) ,do tego czarne blachy jak na lata 90-te przystało. Naczepa to fabryczny produkt Herpy, podmalowałem tylko detale i bardzo delikatnie ją pobrudziłem, myślę że nieźle się komponuje.
Tak wyglądał jak go dostałem.
IMG_6667a.JPG

IMG_7005a.JPG
IMG_7006a.JPG
IMG_7007a.JPG
IMG_7007a.JPG
IMG_7003a.JPG
IMG_7002a.JPG

IMG_7001a.JPG

IMG_6991a.JPG
IMG_6993a.JPG
IMG_6995a.JPG
IMG_6999a.JPG
IMG_7009a.JPG

IMG_7008a.JPG

OP
OP
Brodagaz

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.446 109 2
Dziś kolejny model od Maćka. Kilka rzeczy podmalowane, waloryzacja, malowany środek i gazetki , zmiana zbiornika paliwa i lampy tył , do tego polskie czarne deski :) Chromowane ramiona wycieraczek dedykowane Maćkowi KotPrezesa :) :) :)
A tak wyglądał przed :
IMG_3790a.JPG
IMG_3792a.JPG

I po zmianach :)
IMG_6957a.JPG
IMG_6969a.JPG
IMG_6970a.JPG
IMG_6954a.JPG

Kot Prezesa

Znany użytkownik
Reakcje
2.529 1 0
Szacun.
Po pierwsze, za to, że wygląda lepiej od oryginału.
Po wtóre, tak, Żeś go skleił, że wygląda jak człowiek, a przecież, gdy przyjechał z Niemiec to nie trzymał zbieżności.
Jakby z czołgiem miał stłuczkę.
Po trzecie -wiadomo- gołe baby.
Ich rola w transporcie jest nie do przecenienia;)

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
W robocie 6
W robocie 2
W robocie 7
W robocie 14
W robocie 33