• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pytanie? Wagony WLABmee od LS Models - nowy wypust

dec87

Aktywny użytkownik
FREMO Polska
ŁKMK
Reakcje
324 5 0
Dotarł do mnie kolejny wagon ale tym razem z innego sklepu. Płozy usunięte i umieszczone w woreczku z częściami dodatkowymi. Czy ktoś się orientuje czy sklepy robią taki zabieg czy w fabryce się zorientowali i część wagonów z dostawy już ma zdemontowane fabrycznie ?
Nie chciałbym rzucać pochopnie oskarżeń, ale w moich egzemplarzach(4 sztuki) płozy nie były zdemontowane, a ich demontaż był delikatnie utrudniony ponieważ były one przyklejone.

Nie wiem, ale ja planuję w swoich wagonach spiłować wnętrze tych elementów z płozami hamulcowymi. Ten element musi być.
Wstrzymaj się, mają być odsyłane podobno prawidłowe/zmienione elementy ;)

OP
OP
SU45-034

SU45-034

Aktywny użytkownik
Reakcje
807 89 3
Nie chciałbym rzucać pochopnie oskarżeń, ale w moich egzemplarzach(4 sztuki) płozy nie były zdemontowane, a ich demontaż był delikatnie utrudniony ponieważ były one przyklejone.

Wstrzymaj się, mają być odsyłane podobno prawidłowe/zmienione elementy ;)
Myślisz, że Modelmania i inni poinformują mnie o tym?

DieselPower

Znany użytkownik
Reakcje
2.371 473 107
Dotarł do mnie kolejny wagon ale tym razem z innego sklepu. Płozy usunięte i umieszczone w woreczku z częściami dodatkowymi. Czy ktoś się orientuje czy sklepy robią taki zabieg czy w fabryce się zorientowali i część wagonów z dostawy już ma zdemontowane fabrycznie ?
Nie wiem, ale ja planuję w swoich wagonach spiłować wnętrze tych elementów z płozami hamulcowymi. Ten element musi być.
Dziwne. Wygląda na to, że zależy na jakim etapie wyłapali błąd to tak reagowali. Z jednego sklepu otrzymałem dwa wagony. W obu elementy były zdemontowane. W jednym na wszystkich płozach widać ślady kleju, a na płozach drugiego wcale. Więc pewnie w fabryce dokonywali demontażu, a już po zauważeniu błędu rezygnowali z instalowania tego elementu. Ogólnie łatwo wybrnąć z sytuacji, skoro ten element jest klejony jakby z boku. Wystarczy zapewne pozbyć się tych zbyt długich zatrzasków.
Co do obniżenia KKK to wydaje się, że jest to spowodowane innym wykonaniem imitacji sprzęgu, o który KKK by zawadzała gdyby była wyżej.

jjobs1

Użytkownik
Reakcje
65 5 0
Można tez zamawiać nowa edycje tych samych modeli, co tez zrobiłem, bo te wadliwe już odesłałem. Zastanawiam się, czy w nowych poprawia zbyt nisko położone gniazdo sprzegu. Ta wada bardzo utrudnia łączenie składów na makiecie, nawet na oczkowych.

OP
OP
SU45-034

SU45-034

Aktywny użytkownik
Reakcje
807 89 3
Można tez zamawiać nowa edycje tych samych modeli, co tez zrobiłem, bo te wadliwe już odesłałem. Zastanawiam się, czy w nowych poprawia zbyt nisko położone gniazdo sprzegu. Ta wada bardzo utrudnia łączenie składów na makiecie, nawet na oczkowych.
Poważnie?! Ja swoje modele kupiłem w Modelmanii i nie słyszałem o takiej możliwości, a Ty gdzie kupowałeś?

Wojciech49

Aktywny użytkownik
Reakcje
234 3 0
Też o tym nie słyszałem. Ja miałem zamówione w jednym z niemieckich sklepów i gdy się ukazały białoruskie i ukraińskie to wysłałem maila z zapytaniem kiedy będzie reszta wagonów. Dostałem odpowiedź, że jak chcę te to mogą mi wysłać co są dostępne albo czekamy na całość zamówienia. Wybrałem tę drugą opcję. Niedawno jak sprawdzałem na ich stronie to dostępność była planowana na II kwartał 2025 roku.

jjobs1

Użytkownik
Reakcje
65 5 0
Modelbahnshop Lippe. Zgłosiłem wadę i odesłałem, zwrócili pieniądze. Teraz jest reedycja i można zamawiać od nowa (informował o tym kol. Robert Jankowski w ostatnim przeglądzie tygodnia). Zastanawiam się tylko, czy w nowej edycji nie będzie powtórki z rozrywki, jeżeli chodzi o sprzęgi.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 7
Tabor 1
Tabor 2
Tabor 14
Tabor 4