• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Wagony serii Eaos

WrocT

Znany użytkownik
Reakcje
336 38 1
Tylko czy nie lepiej zrobić tej węglarki z blachy? Węglarka zazwyczaj ma płaskie powierzchnie z blachy plus profile. A to co widziałem profil taki łatwo wytrawić. I będzie można zrobić wybrzuszenia na ścianie, każde indywidualne. Taki drug to lepszy dla krytych wagonów jest. Chyba:). A jak można zdobyć takie rysunki węglarki?

mattia

Znany użytkownik
Reakcje
83 1 0
11 lutego wyślę projekt wagonu do wydrukowania, wydruk powinien być u mnie do końca lutego - zobaczymy co z tego wyjdzie.
Zrobię tak jak radziliście - wagon 408W z wymiennymi drzwiami i rozstawem czopów 8500mm.
Czesc KamilW, jak wydruk wagonu, oraz co slychac w sprawie ceny wydruku jak i ceny gotowego modelu. Mattia

OP
OP
KamilW

KamilW

Aktywny użytkownik
Reakcje
62 0 0
Jakiś czas temu projekt został odrzucony ze względu na zbyt wiotkie niektóre elementy, projekt poprawiłem ale w między czasie bardziej pilny okazał się inny projekt, więc przekierowałem pieniądze z wydruku Eaosa na niego.
Jutro sprawdzę jeszcze raz czy wszystko OK i wyślę go jeszcze raz - być może uda mi się dokończyć do jutra też projekt Ganz'a to poszły by razem do druku, zawsze to parę złotych taniej.
Jak coś będę miał to wrzucę zdjęcia.

Nexus

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Mógłbyś napisać coś więcej na temat projektów wagonów wykonanych w Google Sketchup i pokazanych w pierwszym poście? Rysujesz najpierw w AutoCadzie wszystkie rzuty? Jaka jest najmniejsza dopuszczalna grubość elementu - np. ściany bocznej? Rysujesz też elementy będące pod podłogą - podłużnice, poprzecznice, elementy hamulca? Jak rozwiązany jest problem kolizji gniazda sprzęgu i wózka?

Daniel

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
O węglarce ładnie piszesz,a to inne hmmmm pewnie coś też bardzo fajniuśkiego będzie,ale nie chcesz się nam pochwalić :p:p:p super pomysły trzymam kciuki,a w przyszłości, to dla siebie tylko będziesz robił czy myślisz o zestawach do montażu ???

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
961 79 5
Aż się prosi, by powstała rodzina wielodzietna polskich konstrukcji węglarek na wózkach 1XT o rozstawie 8500mm. Oglądając wagon K.M z boku można wysnuć wnioski, że imitacja układu hamulcowego jest zupełnie zbędna. Wystarczą imitacje dwóch zbiorników montowanych do podwozia.
Ważniejsze, by model miał bardzo dobre właściwości jezdne.