• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

W przygotowaniu

OP
OP
adam-modellbau

adam-modellbau

Aktywny użytkownik
Producent
Reakcje
354 0 0
To ja bym zaproponował rynny i rury spustowe w skali H0. Jak dla mnie tworzenie takich rynien od podstaw jest dość pracochłonne. Z gotowców mamy zestawy Auhagen 48643 i 41609, więc gdyby pojawiła się tańsza alternatywa, to myślę że modelarze tworzący budynki na makietę z chęcią by skorzystali.
Napewno obejrzę temat, o tyle mnie zaiteresował, bo można też użyć te rynny jako ładunek do moich Starów.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.689 387 20
To ja bym zaproponował rynny i rury spustowe w skali H0. Jak dla mnie tworzenie takich rynien od podstaw jest dość pracochłonne. Z gotowców mamy zestawy Auhagen 48643 i 41609, więc gdyby pojawiła się tańsza alternatywa, to myślę że modelarze tworzący budynki na makietę z chęcią by skorzystali.
Tak tylko przypomnę, że to jest kolego dział samochodowy i tu raczej producentów rynien nie znajdziesz.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.689 387 20
Też mi się tak wydaje, że takie tematy powinny być w dziale producentów, jak wszystkie, które generują dochody. No chyba, że są równi i równiejsi na forum, co już nie jest przyzwoitością. Moderatorzy powinni traktować wszystkich tak samo, po równo.
I dobrze mówisz - wydaje Ci się. W dziale samochodowym producenci pokazują swoje prace właśnie w tym dziale. U nas nie ma osobnego działu dla producentów. A zapewniam Cię, że wszyscy użytkownicy traktowani są równo. Tylko każdy dział ciutkę różni się od siebie. Choćby tytułem wątku.

Michał Type_r7

Moderator działu Modelarstwo Samochodowe
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
14.007 158 2
Tak dla przypomnienia:
Ze świata modeli pojazdów ciężarowych i autobusów: proszę trzymać się tematu. W innym razie wpisy i ogłoszenia nie związane z tematem wylądują w koszu.

OP
OP
adam-modellbau

adam-modellbau

Aktywny użytkownik
Producent
Reakcje
354 0 0
Co prawda to nie jest ciężarówka, ale sprzęt wojskowy też interesuje wielu modelarzy.
Polski Leopard na platformie PKP Cargo. To będzie zestaw ( 3 wagony i 3 Leopardy ) i jak zwykle do kupienia w Świecie Modeli Rybnik.
Acha robię tylko 30 zestawów. Info i detale będę podawał tu na forum.
platforma.jpg

to zdjęcie tylko jako ogólna informacja nad czym teraz pracuję. Jak widać Leo w trakcie lakierowania.

OP
OP
adam-modellbau

adam-modellbau

Aktywny użytkownik
Producent
Reakcje
354 0 0
Nad kierowcą pracujemy. Niestety kabiny mam już od dawna gotowe, a ich rozkładanie jest raczej niemożliwe.
Pomimo wszystko postaram się o ciekawe nowości. :cool: