Cześć. Z uwagi że seryjny producent dał ciała w temacie Eaosów, postanowiłem zrobić coś co będzie bardziej realne z tym co się porusza u nas po szynach 2 tej skali i jest z rodziny węglarek. Po przeglądnięciu oferty rynkowej okazuje się że można zrobić małą konwersję seryjnego wagonu od Hobbytraina H23406/23401, aby mieć nasz wagon 415w. Zakupiłem parę modeli na ebay i powoli szykuję się do ich konwersji.
W planie są wersje brązowe oraz niebieskie. Na razie powstaną niebieskie z uwagi na to że kalki gdzieś przepadły na poczcie i muszę ratować się kolejnym dodrukiem.
Wagony rozebrałem i uzbroiłem w wykałaczki aby łatwiej było całość umyć i malować.
Liczę że złożenie ich pójdzie szybciej jak składanie SU46
W temacie pozostałych typów węglarek to dam znać niebawem jak dojdą pierwsze wydruki 3D z Holandii.
W planie są wersje brązowe oraz niebieskie. Na razie powstaną niebieskie z uwagi na to że kalki gdzieś przepadły na poczcie i muszę ratować się kolejnym dodrukiem.
Wagony rozebrałem i uzbroiłem w wykałaczki aby łatwiej było całość umyć i malować.
Liczę że złożenie ich pójdzie szybciej jak składanie SU46
W temacie pozostałych typów węglarek to dam znać niebawem jak dojdą pierwsze wydruki 3D z Holandii.