• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Impreza VII Trybunały Modelarstwa Kolejowego - X rocznica powstania.

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.842 79 12
..
Piszesz o pożegnaniach i burzy...
Zdążyliśmy z Lepszą Połową wczoraj wrócić z koncertu KSU i zaczęły się efekty audiowizualne na niebie..., fakt, było ok 22:30. Poszło bokiem,...

Pozdr,...

Tomasz Sauer

Znany użytkownik
FREMO Polska
Reakcje
1.876 92 4
Nie mam wiedzy na ten temat.
Tak tylko pytam bo od szesnastego roku życia to jedno z moich ulubionych miejsc na tym łez padole.
Przez blisko dwadzieścia parę lat, przynajmniej raz w roku, przejeżdżałem tamtędy w drodze do Bytowa.
Miałem nadzieję odwiedzić ten charakterystyczny fragment wkomponowania architektury w naturę i w tym roku w drodze do Lipusza, ale się nie udało.

Tomasz Sauer

Znany użytkownik
FREMO Polska
Reakcje
1.876 92 4
Chyba z bardzo dawnych czasów, sądząc po stanie drogi. Zresztą pytanie, czy droga o statusie drogi krajowej w ogóle kiedykolwiek tak mogła wyglądać...
Wg. mojej skromnej wiedzy na pewno nie od czasu zbudowania linii kolejowej Kościerzyna - Lipusz - Chojnice, szczególnie że w okresie międzywojennym była to droga łącząca Polskę i Niemcy z przejściem granicznym w Wygodnej.

Tomasz Sauer

Znany użytkownik
FREMO Polska
Reakcje
1.876 92 4
No to się przejechaliśmy w końcu niedaleko jest, ale gdyby to było więcej niż 100 km byłby to czas stracony.
Jedyną pozytywną stroną są spotkania ze starymi znajomymi i możliwość obrobienia dupy innym.
Czy nie ma innej bardziej klimatyzowanej sali w Piotrkowie, z izolowanym dachem, w tej z blaszanym zwiedzający doświadczają pobytu w piekarniku.
Reprezentacja H0 to porażka, lepiej było nie przyjeżdżać, honor ratują mniejsi bracia wąskotorowi i innych wielkości, dziwne na stoisku jedynki nie było tłoku jak to zwykle bywa, myślę że lud pracujący miast i okolicznych wsi, wybrał jednak relaks na świeżym powietrzu, ładne były makiety prezentacyjne w formie "telewizorów" myślę ba jestem przekonany że niebawem wyprą te gigantomańskie molochy jakie z uporem maniak są lansowane.
Nie było samochodziarzy, czemu się pytam w prostych żołnierskich słowach.
Jestem trochę zawiedziony.
Czekam na imprezę we Włocławku.
Smerfie Marudo polecam 4:53.

DJs

Znany użytkownik
Reakcje
899 0 0
Jeszcze wspomnienia z imprezy w Piotrkowie, na której byliśmy.
pomniejszone.pl i Elvis-Model.
Nasza skromna gablota z modelami i tytułami jakie wywalczyly na Mistrzostwach Polski Modeli Kolejowych.

IMG_20240630_093843.jpg

OP
OP
E

ESM

Znany użytkownik
Reakcje
1.029 5 0
Maćku to pytanie do organizatora, cóż szkoda, może innym razem w innym miejscu.
Co ma z tym wspólnego organizator? Wielokrotnie było mówione i pisane. TMK są imprezą otwartą. Każdy klub, klubik oraz modelarze indywidualni mogą wziąć w niej udział. Ze względu na typ oraz charakter wydarzenia nie wysyłamy zaproszeń indywidualnych, aby nie być posądzonym o faworyzowanie kogokolwiek. Wystarczy się tylko zgłosić. Wszyscy są u nas mile widziani.

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.842 79 12
Co ma z tym wspólnego organizator? Wielokrotnie było mówione i pisane. TMK są imprezą otwartą. Każdy klub, klubik oraz modelarze indywidualni mogą wziąć w niej udział. Ze względu na typ oraz charakter wydarzenia nie wysyłamy zaproszeń indywidualnych, aby nie być posądzonym o faworyzowanie kogokolwiek. Wystarczy się tylko zgłosić. Wszyscy są u nas mile widziani.
Dobrze wiedzieć, może z tą Nm jeśli mi wyjdzie czasowo i będzie to prezentować godny poziom:niepewny:..kto wie;)

Pozdr,...