• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

U Heńka na torach

OP
OP
Heniek_Star

Heniek_Star

Znany użytkownik
BGM
Reakcje
1.218 36 0
Dokonałem waloryzacji kupionej kiedyś platformy kolei niemieckich. Ponieważ jest prawie identyczna jak wyżej Ks. zaadoptowałem w dobrostan PKP ;) Po naniesieniu śladów eksploatacji nie widać oznaczeń. Dobrym pomysłem było naklejenie nowej podłogi z ciętego forniru. Wagon zdecydowanie zyskał na urodzie.

DSC03086.JPG

DSC03087.JPG

Adam66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
6.423 110 1
Nie rozpieszczasz nas częstotliwością zamieszczanych postów, ale jak już coś wrzucisz to... klękajcie narody:love:
Dechy wyszły rzeczywiście "w dechę"(y)

OP
OP
Heniek_Star

Heniek_Star

Znany użytkownik
BGM
Reakcje
1.218 36 0
Zrobiłem dwie węglarki dwuosiowe Es (Wddo) OPW (Roco66404) dla jednego z forumowych kolegów. Oprócz waloryzacji wagonu poprawiłem także ładunek złomu ;)

DSC03091.JPG

DSC03092.JPG

DSC03094.JPG

Mirek555k

Znany użytkownik
PGMK
Reakcje
6 1 4
Nie podoba mi się i tyle. Co Ci mam uzasadniać ? Zdjęcia pokaż, z czego czerpałeś swoje inspiracje i tyle... Nie myl modelarstwa z fanaberią

OP
OP
Heniek_Star

Heniek_Star

Znany użytkownik
BGM
Reakcje
1.218 36 0
To, że Ci się nie podoba to rozumiem, ale napisałeś, że tak się złomu nie transportowało więc powiedz jak powinno być. Staram się nie mylić dlatego pytam.

Mirek555k

Znany użytkownik
PGMK
Reakcje
6 1 4
To ja się zapytam, pozwolisz... To forum kolejowe, czy złomiarskie ? Nie jestem złośliwy. Zamieściłeś zdjęcie swojej pracy modelarskiej, a ja mam prawo ją oceniać.

OP
OP
Heniek_Star

Heniek_Star

Znany użytkownik
BGM
Reakcje
1.218 36 0
Przecież nie odbieram Ci prawa do oceny. Co więcej bardzo się cieszę, że o ocenę się pokusiłeś, bo wszelkie uwagi działają mobilizująco i czynią kolejne prace lepszymi.