Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Koledzy z Inno Model (Brazylia) mają takie rozwiązanie na połączenie parowozu z tendrem. Parowóz tipo 100 [Tren Rodante, strona 42, pdf, (język Hiszpański)] . U nich trochę torów jest na 1000 mm czyli w modelu 1/87 to będzie H0m lub HOn3.5 (12 mm).
Znam to rozwiązanie ale ja mam już zaprojektowane połączenie. Ogólnie będzie coś jak w Roco tj tender i parowóz rozłączany a spięty dyszlem na klik. Do tego oddzielnie wiązka przewodów pod dyszlem wpinana na wtyczkę.
Wracając do Ty51 wstawiam obiecane fotki. Projekt jest posunięty dalej niż widać na zdjęciach jednak aktualne prace będę już wrzucał na bieżąco jak wrócę do ładu ze sobą.
We wpisie z 2023 roku pisał Kolega, że jest więcej niż na zdjęciach, a jest sporo. Jak wygląda kwestia ukończenia projektu? Moja modelarska przygoda wymaga kilku piaskowych Ty51, a po wagonach 15W, ktore kończę mam plan na 2 parowozy. Chciałbym planować, co po nich. Czy w przyszłym roku jest szansa na Ty51 w HO jako kit fo montażu? Może już jakieś szczegóły?
We wpisie z 2023 roku pisał Kolega, że jest więcej niż na zdjęciach, a jest sporo. Jak wygląda kwestia ukończenia projektu? Moja modelarska przygoda wymaga kilku piaskowych Ty51, a po wagonach 15W, ktore kończę mam plan na 2 parowozy. Chciałbym planować, co po nich. Czy w przyszłym roku jest szansa na Ty51 w HO jako kit fo montażu? Może już jakieś szczegóły?
Model jest na etapie jak w styczniu 2025r. Mam części do zmontowania nowej ramy ale nie mam kiedy tego zrobić. Mam 6 tygodniowe dziecko i na razie się nie zanosi na szybkie ukończenie projektu.