• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Ty23 - potrzebne rysunki, zdjęcia

Flotoma

Znany użytkownik
Reakcje
5.466 5 0
Jak w temacie, być może ktoś z Was posiada dokładniejsze rysunki, zdjęcia Ty23 i chciałby się nimi podzielić? Na początek przydałby się tender. Zdjęcia, mam na myśli fotki detali któregoś z zachowanych do dzisiaj egzemplarzy. Materiał z KMiD jest mi znany.

Ogryzek

Nowy użytkownik
Reakcje
1 0 0
Flotoma napisał(a):
Jak w temacie, być może ktoś z Was posiada dokładniejsze rysunki, zdjęcia Ty23 i chciałby się nimi podzielić? Na początek przydałby się tender. Zdjęcia, mam na myśli fotki detali któregoś z zachowanych do dzisiaj egzemplarzy. Materiał z KMiD jest mi znany.
Mam kilka fot z netu posciagane i moze cos jeszcze bym znalazl- podaj emial to przesle

krzychu12231

Znany użytkownik
Reakcje
49 0 0
Ranger napisał(a):
Projektowałem Ty51 z tych planów ( z tej strony). Bez PKM nie da rady.
Zapewniam Cię, że się da. Robię na podstawie planów z Zonka Ol49 i wszystko idzie jak trzeba poza tym że jest w nich trochę błędów. Niestety nie mam na to obecnie czasu ale jak chwilę znajdę to podrzucę foty.

E

e-lektryk

Gość
Flotoma napisał(a):
Czyżbyście z Mirkiem robili Ty23 ??

Hoart

Znany użytkownik
Reakcje
2.018 6 0
Ty23-1

Ty23-2

autor fotek nieznany,żródło pochodzenia fotek nieznane
-ja dostałem dawno temu owe dwa zdjęcia w drodze wymiany koleżeńskiej od nieznanego mi osobiście Pana Szymona K z "dedykacją", że mogę zrobić z tymi fotkami co zechcę, próba nawiązania kontaktu z wymienioną osobą w celu porady co do pomysłu opublikowania tu na tym forum w tym wątku jak dotąd nie dała rezultatu , -widzę temat nabiera coraz więcej ciśnienia , -więc pomyślałem tak ,że szkoda jak takie rarytasy leżą u mnie a tak niewielu widziało je i podjąłem decyzję ,żeby "puścić" tu w tym wątku owe dwa zdjęcia..
-na tych dwóch fotkach widać dwa pierwsze egzemplarze tej serii ze Szwartzkopffa, które nigdy nie weszły na stan PKP, kiedyś Pan Zaborowski napisał mi ,że oba egzemplarze pracowały po 1934 roku
na Luebec Buchener Bahn( bodajże -jak to ujął),
-ciśnie się sporo pytań jak to było i dlaczego i tak dalej , -może Ktoś zna fakty i mógłby je ujawnić?
-

E

e-lektryk

Gość
Robert napisał(a):
Ranger napisał(a):
Projektowałem Ty51 z tych planów ( z tej strony). Bez PKM nie da rady.
PKM? A co to jest?
ogest napisał(a):
Podstawy Konstrukcji Maszyn
Kiedyś na Amerykanckim forum kartonowców ktoś napisał że Ty2 z wydawnictwa Answer mojego z resztą autorstwa(oj zebrało się jobów zebrało) to sklei tylko inżynier i każden inny niech nawet nie myśli o jakich kolwiek próbach klejenia.
No cóż, u nas dzieci z podstawówki to kleją i nie płaczą :D
PKM to w dobie programów komputerowych np.CAD-a brzmi jak relikt przeszłości.