• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta domowa Trzy ściany i trochę

stare tory

Znany użytkownik
KKMK
Reakcje
992 83 11
Jako budowla "zamkopodobna" do postawienia na makiecie bardzo fajna sprawa:),dobrze wkomponowana w "scenografię" będzie wyglądać wspaniale,
ale prawdę mówiąc jako obiekt naśladujący jakąkolwiek rzeczywistą fortyfikację,że o zamku nie wspomnę,to całkowita "wyobraźnia Jasia";).

mattia

Znany użytkownik
Reakcje
81 1 0
Witam Krzysiu !
Ja nie pisałem o jakiejś konkretne fortyfikacji , podałem tylko jakiś tam pierwszy z brzegu przykład jaki akurat miałem pod ręką . ;):D
Ale jak Masz konkretne życzenie z konkretnymi fortyfikacjami lub zamkiem to Cię zapraszam !:)

OP
OP
śledź

śledź

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.731 60 9
Cześć, a czym posypujesz drzewka? To jakaś gąbka? Podoba mi się. Proponuje tak samo jak Daniel dodać więcej krzaczków i drzewek i je zgrupować. Co do zamku to fajna ruina jest w Bolesławcu ( http://www.zamki.pl/?idzamku=boleslawiec )
Drzewka posypane sa listowiem nocha jak i gabkami.Nad zamkiem sie nie zastanawialem,ale pod uwage to biore,bo widze,ze temat poszedl do przodu.
Brak polskich znakow to katastrofa.Przepraszamy za usterki

OP
OP
śledź

śledź

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.731 60 9
Witajcie, jako ze prace nad makieta stanely w miejscu z racji wykonywanej pracy,postanowilem zrobic mala diorame, tu gdzie obecnie przebywam, by nie zapomniec jak to sie robi.Do wykonania tego co jest na zdjeciach potrzebowalem szuter H0+TT polaka, zieleniny polaka, gabek i listowia nocha, komosy z wlasnej chodowli, slupy auhagen i troche suchych pasteli.
Przepraszam za brak polskich znakow.
Hej ha

Załączniki

OP
OP
śledź

śledź

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.731 60 9
Witam,jako że moje miejsce zamieszkania uległo zmianie i rzadko bywam tam, gdzie jest moja niedokończona makieta jestem zmuszony z nią się rozstać.Całość jest na torowisku A-Gleis z dwoma modułami pętli.Wszystko jest przejezdne,budynki są oświetlone.Cena?Propozycje na PW.Proszę o przeniesienie tematu do działu giełda.

Arti55

Znany użytkownik
FREMO Polska
MSMK
Reakcje
124 0 0
Bardzo ładna praca. Jedno mi się nie podoba. Materiał na którym to budowałeś. Taka płyta paździeżowa to najgorszy materiał. Szkoda takiej ładnej pracy.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.128 503 30
Jeżeli kolega sledz rzeczywiście chce wystawić na sprzedaż swoją makietę na giełdzie, to nic nie stoi na przeszkodzie by sam założył tam odpowiedni temat, Jest tylko jeden drobiazg: tam trzeba podać cenę (sprzedaży lub wywoławczą do ewentualnej dalszej dyskusji). Nikt nie będzie przenosił całego tematu do działu "Giełda".

OP
OP
śledź

śledź

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
1.731 60 9
Jutro naprawie mój błąd i przeniosę wątek,tam gdzie powinien być.Regulamin giełdy jest mi znany.
[DOUBLEPOST=1485121870,1485120933][/DOUBLEPOST]
Bardzo ładna praca. Jedno mi się nie podoba. Materiał na którym to budowałeś. Taka płyta paździeżowa to najgorszy materiał. Szkoda takiej ładnej pracy.
Jest mi miło,że moja praca Ci się podoba i przyjmuje Twoją opinię na temat materiału.Płyta meblowa jaką zastosowałem nie sprawia kłopotów,mimo że całość już ma parę lat.Rama z drewna sosnowego o ile dobrze widziałem w kilku wątkach też nie jest tym najlepszym rozwiązaniem.
Twoje prace również mi się podobają.