• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Transport współczesny - DyrdekHz

OP
OP
DyrdekHz

DyrdekHz

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
6. Volvo FH 2 gen. Globetrotter - BFC Szczecin (PL)

Pora na kolejny model, który zaprezentuję w tym temacie, dzisiaj będzie to Volvo FH w barwach zachodniopomorskiego przewoźnika, firmy BFC Szczecin. Baltic Forwarding Company Sp. z o. o. funkcjonuje na rynku transportowo–spedycyjnym od 1990 roku. Na przestrzeni 20 lat, BFC z lokalnie działającej spółki przekształciło się w firmę o europejskim zasięgu, bazując tylko i wyłącznie na polskim kapitale. Trzon floty (110 zestawów własnych wg. strony BFC) stanowią ciągniki Volvo, Daf i Scania, wraz z naczepami podkontenerowymi i tzw. firankami. Jeśli chodzi o model - ciągnik jest produkcji Herpy a naczepa i kontener to AWM. Kalkomanie pochodzą od Melius Manu.

Zakres prac/dodatki:
• podmalowane detale
• kalkomanie wodne Melius Manu
• zmiana tylnej belki
• waloryzacja kontenera

© TomoZS / trucksfoto.pl
IMG_0269.jpg

SAM_0139.jpg

SAM_0147.jpg

SAM_0145.jpg

Pozdrawiam :)

Batonik90WnC

Aktywny użytkownik
Reakcje
32 0 0
No, muszę przyznać, że robota zrobiona kapitalnie. Volvo świetnie się prezentuje w tej czerni. Kontener super zwaloryzowany, super jest to przybrudzenie. No i oczywiście tylna belka też ładna dla oka. Gratuluję :)

marpama28

Znany użytkownik
Reakcje
54 4 0
No teraz jest to zestaw kompletny. Bardzo fajnie przybrudziłeś ten kontener. Do ideału brakuje tylko pomalowania rygli w naczepie. A wiem, że masz przyrząd którzy się do tego nadaje :D

maciek66

Znany użytkownik
Reakcje
636 4 0
Fajnie by było kiedyś porównać komu lepiej to Volvo wyszło.:D Ta puszka to jakaś znajoma nie ode mnie ją jakiś czas temu kupiłeś?:podstepny:

OP
OP
DyrdekHz

DyrdekHz

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Volvo kapitalnie wykonane . Świetna robota . Myślałeś kiedyś żeby pociągnąć temat krajowych przewoźników kontenerów morskich ?
Pomysł ciekawy, ale nie chcę się pakować w jakiś projekt, tym bardziej że ostatnio modele idą mi jak krew z nosa. ;)

Fajnie by było kiedyś porównać komu lepiej to Volvo wyszło.:D Ta puszka to jakaś znajoma nie ode mnie ją jakiś czas temu kupiłeś?:podstepny:
Na pewno nie :D Kupiłem ją jako nową ze dwa lata temu a w ostatnim czasie jedynie zwaloryzowałem. ;)

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Jak zwykle świetnie, ładnie uwalony kontener. Pasowało by tu jeszcze trochę rdzy na naczepie, bo zbyt ładnie prozy tym wygląda.

pacek23

Znany użytkownik
Reakcje
756 13 0
Doskonały zestaw stworzyłeś.Rewelacyjnie prezentuje się ten model po Twoich pracach,wygląda jak z drogi zdjęty.Najciekawszy chyba ten wysłużony kontener.

Ciemny

Aktywny użytkownik
Reakcje
857 6 1
o o o! :) czekałem na prezentację tego zestawu i się nie zawiodłem. bardzo fajnie wykonana miniaturka krajowego przewoźnika, jedyne co delikatnie kole w oczy to ta za czysta rama, reszta na bardzo duży plus! :)

kosmo83

Znany użytkownik
Reakcje
5.468 2 0
Volvo BFC bardzo fajny :) jak i pozostałe z twojej kolekcji ale najbardziej w oko wpadło mi Volvo w barwach Anwilu jest po prostu rewelacyjne(y) Gratulacje.