• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Tory Marklin

mercos1

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam. Mam pytanie: czy tory c marklin można układać wg własnej fantazji, czy trzeba zachowywać jakąś kolejność? Dodam, że przy instrukcji mojego zestawu startowego pisało, że każdy tor łączy się z poszczególnym innym torem. Krótko mówiąc: czy gdy kupię tory, to czy mogę je układać jak mi się chce??? (nie umiałem tego inaczej sformułować)

OP
OP
M

mercos1

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Witam. Mam pytanie. Zauważyłem, że tory marklin c są różne, tzn. kolory. Jedne (podejrzewam, że te starsze) mają szary nasyp, z kolei drugie (nowe) mają nasyp ciemny, prawie czarny. Moje pytanie brzmi: czy te tory się czymś różnią, czy można je ze sobą połączyć? Z góry dziękuję za pomoc!

statom

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
Proponuję sprawdzić łopatologicznie :) spróbować ja spiąć ze sobą...jak będą pasowały i nie będzie żadnych uskoków i będą leżały równo na blacie to znak że pasują i można je połączyć :)

OP
OP
M

mercos1

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Spróbuję:)
Mam jeszcze jedno pytanie. Mam zestaw startowy marklin i chcę dokupić lokomotywę, z tego co wiem mają one jakieś adresy, czy coś takiego. Czy gdy postawię ją na tory, "zaadresuje" się sama, czy coś trzeba robić???

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Dla początkujących 2
Dla początkujących 3
Dla początkujących 9
Dla początkujących 2
Dla początkujących 3