• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Tort 2,5x1,25

OP
OP
Ludwigh
Reakcje
0 0 0
Bardzo powoli ale prace się posuwają: obsadziłem obrotnicę, dopasowałem parowozownię, wycięta sklejka pod kanały rewizyjne.
Korek poklejony w 80%, dalej będę mocował tory.
Następnie zaizolowanie wszystkich torów wychodzących z obrotnicy, wlutowanie do nich zasilania i złożenie do kupy z parowozownią. wszystko działa!:)
Trochę roboty z tym było. Po opisie o Pd5 którą wypaliło stojącą na torach zdecydowałem, że każdy tor wychodzący z obrotnicy czy odstawczy musi być odłączany.
Już mi tyle kabelków wisi, że muszę szybko sklecić pulpit.
Na jednym ze zdjęć Lenka 3,5r -widać że warto było:)

Załączniki

OP
OP
Ludwigh
Reakcje
0 0 0
Napisałem: ktoś opisywał przypadek stopienia się wózka w Pd5 Fl w loku stojącym na torach. Nie jest to dużo roboty - 2 kabelki i włącznik - koszt jakieś 4 zł a loki drogie, to samo robię na torach odstawczych bo mam składy oświetlone przez Witkoima i nie chcę żeby się świeciły non stop.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Planuję 18
Planuję 9
Planuję 10
Planuję 41
Planuję 105