• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Tani tabor dla początkującego.

arczi1986

Znany użytkownik
Reakcje
270 0 1
Na pewno nie miałem zamiaru nikogo oszukać ani nikogo nie oszukałem. Lokomotywy nie posiadałem od nowości, tylko z drugiej ręki. W moim posiadaniu większość czasu przestała w gablocie, sporadycznie było nią jeżdżone. Poruszała się sprawnie w obu kierunkach więc jej nigdy nie rozbierałem aby zobaczyć do środka. O wszystkim tym informowałem oraz że nie ponoszę odpowiedzialności za wady ukryte. Co do gumek przyczepności to prawda nie zwróciłem uwagi na to że ich brak moja wina. Mam nadzieję że to naświetliło nieco tą sytuację.

Rafał G.

Znany użytkownik
Reakcje
3 1 0
ja dziecku kupiłem zestaw startowy PIKO EXPERT z byłego DDR rok produkcji 1985 - elektrowóz i wagony osobowe - wszystko łącznie z oświetleniem działa bez zarzutu więc nie jest regułą, że kupowanie tego typu rzeczy używanych wiąże się z ryzykiem wtopy. Zapłaciłem za całość 120 PLN. Później dokupiłem niby nową przekładnię ręczną aby urozmaicić dziecku zabawę i musiałem ją przerabiać bo nie dawała napięcia na boczny tor. A swoją drogą ciekawe, że jeszcze przekładnie tego typu są produkowane.

sluzbowo

Znany użytkownik
Reakcje
140 1 0
ja dziecku kupiłem zestaw startowy PIKO EXPERT z byłego DDR rok produkcji 1985 - elektrowóz i wagony osobowe - wszystko łącznie z oświetleniem działa bez zarzutu więc nie jest regułą, że kupowanie tego typu rzeczy używanych wiąże się z ryzykiem wtopy. Zapłaciłem za całość 120 PLN.
Owszem, występowanie ryzyka przy tego typu transakcjach jest regułą. Ale ryzyko, jak to ryzyko, może być mniejsze lub większe. Tobie się udało, bardzo dobrze. Swoją drogą, dobra cena za ten zestaw - czy to taki jak na ilustracji poniżej?

upload_2016-4-29_15-0-40.png

Później dokupiłem niby nową przekładnię ręczną aby urozmaicić dziecku zabawę i musiałem ją przerabiać bo nie dawała napięcia na boczny tor. A swoją drogą ciekawe, że jeszcze przekładnie tego typu są produkowane.
Rozjazd Kolega ma na myśli :) Był taki wariant (najczęściej dołączany do zestawów startowych lub uzupełniających), który w założeniu producenta (jak mniemam) miał umożliwić wjazd lokomotywy na tor zwrotny i postój jej tamże po przełożeniu zwrotnicy na kierunek na wprost, gdyż odcinany był dopływ prądu. Nie instalowano w tych rozjazdach jednej blaszki podającej napięcie za krzyżownicę. Zgodnie z moją wiedzą rozjazdy tego typu nie są już produkowane.

43domek12

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
Na pewno nie miałem zamiaru nikogo oszukać ani nikogo nie oszukałem. Lokomotywy nie posiadałem od nowości, tylko z drugiej ręki. W moim posiadaniu większość czasu przestała w gablocie, sporadycznie było nią jeżdżone. Poruszała się sprawnie w obu kierunkach więc jej nigdy nie rozbierałem aby zobaczyć do środka. O wszystkim tym informowałem oraz że nie ponoszę odpowiedzialności za wady ukryte. Co do gumek przyczepności to prawda nie zwróciłem uwagi na to że ich brak moja wina. Mam nadzieję że to naświetliło nieco tą sytuację.
Szanowny Kolego!
Może byś tak zapłacił za zamówiony przez siebie zestaw kołowy do sprzedanego mi przez siebie Ty5?Bo jak do tej pory musiałem koledze "arturoo" za ten zestaw zapłacić samCzy aby nie sądzisz że to z Twojej strony jest nie ładnie?

sluzbowo

Znany użytkownik
Reakcje
140 1 0
Takie sprawy załatwiajcie, Panowie, przez kanały prywatne, albo załóżcie sobie wątek w "Gadkach-szmatkach".

Rafał G.

Znany użytkownik
Reakcje
3 1 0
Owszem, występowanie ryzyka przy tego typu transakcjach jest regułą. Ale ryzyko, jak to ryzyko, może być mniejsze lub większe. Tobie się udało, bardzo dobrze. Swoją drogą, dobra cena za ten zestaw - czy to taki jak na ilustracji poniżej?

Zobacz załącznik 382574
no taki właśnie, a co do tej przekładni, zwrotnicy,rozjazdu to ta blaszka była ale nieprawidłowo zamontowana, musiałem ją przekładać do innego położenia.