• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Taka tam moja kolekcja pociągów

OP
OP
P
Reakcje
145 11 0
Pokazywanie pudełek w szafie i nazywanie tego kolekcja pociagow jest beznadziejne.
Tak jak większość kolekcjonerów/modelarzy nie mam miejsca na to aby wstawić wszystko co posiadam do tub. W sumie jak tak pomyśleć to większość muzeów także nie wystawia wszystkiego co ma na widok publiczny. 90% kolekcji leży w skrzyniach w piwnicy i jakoś ludzie nie komentują, że to beznadzieja, ba w noc muzeów zwiedza się te piwnice i ludziom się to podoba, choć praktycznie nie widzi się nic poza tymi skrzyniami.

Magic

Znany użytkownik
Reakcje
5.718 37 4
@PiotrMKG 2MB na pojedyncze zdjęcie w zupełności wystarcza, nikt tu nie wymaga 4000x6000 pix na 300dpi :) Ważne aby było co oglądać, bo same pudełka specjalnego wrażenia nie robią. Mnie by interesowało zobaczyć Metransa i Nightjeta :) Choć oczywiście nie tylko :)

Beobachter

Znany użytkownik
Reakcje
4.976 10 2
Tak jak większość kolekcjonerów/modelarzy nie mam miejsca na to aby wstawić wszystko co posiadam do tub
Tak istotnie często bywa. Niemniej, choćby z szacunku dla p.t. Forumowiczów, wypada zakładając własny wątek w dziale Kolekcje pomyśleć o stopniowej prezentacji kolejnych, składających się na nią modeli.
Wyjęcie lokomotywy z pudełka i wykonanie kilku przyzwoitych zdjęć to nie jest - moim zdaniem - nadmierny wysiłek ( a do tego dla hobbysty zwykle przyjemny ;)).
A jednocześnie jest to okazja do uruchomienia lokomotywy, co i tak od czasu do czasu powinno mieć miejsce.
Czyli liczę na zdjęcia, a być może i parę słów o danym modelu :)

WrocT

Znany użytkownik
Reakcje
282 35 1
Ostatnio edytowane:

Magic

Znany użytkownik
Reakcje
5.718 37 4
Ładne modele, choć Metrans-a mogliby pomalować jakąś inna techniką. Zapewne na makiecie tego nie będzie widać, ale to ziarno takie sobie wrażenie robi na zdjęciach makro. Z tego co widzę Nightjet jest inaczej malowany? Niemniej oba modele są bardzo ładne, unikatowe, i w sumie na forum chyba pierwszy raz się pojawiają.
To teraz po kolei można lecieć z pozostałymi modelami, a ma Kolega tego "trochę" :)
Pozdrawiam.

OP
OP
P
Reakcje
145 11 0
Ładne modele, choć Metrans-a mogliby pomalować jakąś inna techniką. Zapewne na makiecie tego nie będzie widać, ale to ziarno takie sobie wrażenie robi na zdjęciach makro. Z tego co widzę Nightjet jest inaczej malowany? Niemniej oba modele są bardzo ładne, unikatowe, i w sumie na forum chyba pierwszy raz się pojawiają.
To teraz po kolei można lecieć z pozostałymi modelami, a ma Kolega tego "trochę" :)
Pozdrawiam.
Innej techniki podobno nie da się zastosować w tak małym modelu przy tak zaawansowanym malowaniu. Z 20cm już praktycznie nie widać tej skórki pomarańczowej.

OP
OP
P
Reakcje
145 11 0
Kontynuujmy serię Vectronów robionych na zlecenie sklepu Menzels Lokschuppen.
IMG_3129.jpeg
IMG_3131.jpeg
IMG_3132.jpeg
IMG_3133.jpeg
IMG_3134.jpeg
W podobnym malowaniu jest też LS Models 17118. Wybrałem wersję Menzels ze względu na to iż pływałem po tym jeziorze bocznokołowcem Bluemlisalp, który dzielnie wozi pasażerów od 1906r.

OP
OP
P
Reakcje
145 11 0
OP
OP
P
Reakcje
145 11 0
Mój ostatni nabytek z Menzels Lokschuppen
IMG_3139.jpeg
IMG_3138.jpeg
IMG_3141.jpeg
IMG_3142.jpeg
IMG_3140.jpeg

W kolejce do zakupu czeka jeszcze Ruhrpiercer, z niepowetowaych strat z tej serii jest Vectron ČD. Ten z okleiną We Connect People and Places. Cały nakład zszedł w 4h.

Przemekk

Aktywny użytkownik
MSMK
Reakcje
436 0 0
W kolejce do zakupu czeka jeszcze Ruhrpiercer, z niepowetowaych strat z tej serii jest Vectron ČD. Ten z okleiną We Connect People and Places. Cały nakład zszedł w 4h.
Malowania świetne, a nakłady pewnie małe i w rezultacie trzeba trochę szczęścia by kupić taki model. Na szczęście są jeszcze aukcje i może uda się taki unikat upolować!

Ja czekam na zdjęcia tego francuskiego "złamanego nosa", a tymczasem podziwiam dotychczas pokazane lokomotywy, bo jest na co patrzeć (y)

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Kolekcje 292