• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Mój ZNTK Tabor ZNTK Bytom

Krzych374

Znany użytkownik
Reakcje
3.075 3 0
Cześć. Na forum jestem już jakiś czas ale jakoś nigdy nie miałem tematu dla którego mógłbym stworzyć wątek. U mnie kolej to już od małego a modelarstwo w sumie też. Od kilku lat zacząłem się zajmować taborem, a konkretnie jego patynowaniem, przemalowaniem itp. Długo kolega mnie namawiał abym w końcu zaczął się z moimi pracami pokazywać na forum a nie tylko na FB ;)

Ale cóż słowo się rzekło, czas pokazać.

Na początek Kuszetka Robowska oraz dwa Sypialne Tillig'a. Wagony dostały zasłonki (oprócz sypialnego IC), kilka drobiazgów do wnętrza oraz przede wszystkim patyne. Na koniec lakier bezbarwny jako zabezpieczenie. Tyla :)
1234.jpg
kuszetka1.jpg
DSC_0086.JPG
DSC_0093.JPG
DSC_0264.jpg
DSC_0265.jpg

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.909 527 30
Super to wygląda. Mam tylko jedną, małą uwagę: sypialny w starym malowaniu (WARS) ma wózki jakby pomalowane na szaro. Domyślam się, że to ma być brud, ale wygląda to, jakby były celowo pomalowane na szaro, czego wówczas nie stosowano. A może to kwestia oświetlenia?

OP
OP
Krzych374

Krzych374

Znany użytkownik
Reakcje
3.075 3 0
Teraz trochę fantazji. NA życzenie właściciela ET22-259. Pomalowane na biało - czerwono ramki reflektorów, zgarniacze oraz tablice na czołach, ozdobione w białe obwódki zderzaki. Fototrawione listwy ozdobne, literki i cyferki na boku pudła oraz tablice na czołach. Pomalowane kabiny z zasłonkami. Całość spatynowana i na koniec lakier bezbarwny.
1.jpg
2.jpg