• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Tabor CTL i jego malowanie

RS11

Znany użytkownik
Reakcje
153 0 0
Trzeba by wydzielić nowy wątek o taborze CTL, bo trochę zaśmiecamy "stonkę".

ET21w malowaniu CTL...z miłośnikami symulatora Trains należy pogadać. Oni robią zdjęcia z 4 stron o bardzo dobrej rozdzielczości. Ja muszę poszukać, mam numer 15 i 70 w niebieskim CTL.

adeon

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
A tak przy okazji.Czy posiada ktoś z kolegów jakieś fotki ET21 w malowaniu CTL właśnie i to pierwsze malowanie "żółto niebieskie z dużym napisem CTL" i obecne tylko fotki dokładnie opisu całej lokomotywy i najlepiej żuty boczne i czołowe może by kalki zrobić bo baza niby jest :)
proszę: (to pierwsze malowanie kolorowe - inny styl nr. bocznych)

Załączniki

Daniel

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Kurcze no piękna maszynka :) o takie coś mi właśnie chodzi tylko bardziej przemawia do mnie wózki i ten zez w oświetleniu no miodzio.Jeśli byś miał takiej lokomotywy dokładne fotki bym ci był bardzo wdzięczny :) Głównie fotki boków i przodów oraz wszystkie napisy na loku i daty rewizji.Ps nie wiecie może czy w Sosnowcu Maczki Bór są jeszcze Sputniki w tym malowaniu w sumie nie mam daleko porobić zdjęć :)

adeon

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
sputnik w szarym malowani był tylko chyba 1mc. Później przemalowali go na czarno. Więcej zdjęć takiego malowania nie widziałem

RS11

Znany użytkownik
Reakcje
153 0 0
I tak i nie. Poźniej wkleje zdjęcie węglarki tej stojącej przed sputnikiem. Wybrałbym inny zestaw albo zakupił pojedyńczo węglarki ze starszym logiem CD,
podmienił wózki, ta stojąca za sputnikiem nie jest na Y25 ale na czeskim wózku-takowe można zakupić w Czechach a może i w Polsce by się znalazły,
należałoby uzupełnić kalki na wagonie i wydrukować naklejki CTL które naklejano na wagony innych przewoźników w składzie CTL.
Łatwiej jest wykonać węglarki które CTL dzierżawił od innych przewoźników - są wagony które wystarczy przemalować,ewentualnie przykleić naklejki CTL.

Daniel

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Miałem sobie zrobić ET21 PKP jakiegoś z żółtą mordką,ale chyba przemówił do mnie ten CTL jest po prostu ładny:) nie będzie tak źle żółty ryjek też przecie będzie :)

RS11

Znany użytkownik
Reakcje
153 0 0
Zdjęcie weglarki, która stoi za ET21
100_4729a.jpg

ze względu na czeskie wózki wagon dopuszczony był do jazdy w Polsce, Słowacji i na Węgrzech.

100_9286a.jpg

zdjęcie wózka powyższej węglarki w HO (ps. pióra wyglądają inaczej na fotce bo w realu wagon jest ładowny)

Gor717

Znany użytkownik
FREMO Polska
KSK Wrocław
Reakcje
795 8 0
Czy ktoś z Was może udostępnić zdjęcie w wysokiej rozdzielczości obu boków któregokolwiek z Rumunów CTL tak pomalowanych?
Liczę na prostopadłe ujęcie.
DSCF59889.jpg

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 18
Tabor 24
Tabor 5
Tabor 107
Tabor 4