• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pytanie? Szynobus - przemalowanie w barwy KD.

Lucky

Znany użytkownik
Reakcje
1.558 3 0
Cześć.

Nie linczujcie mnie, wiem że to dla większości jest niedorzeczne, ale:

Czy podjął by się ktoś pomalowania mojego szynobusa w barwy KD i ile w ogóle kosztuje taka przyjemność?

(Przepraszam za lamerskie pytanie, ale nie jestem w temacie...)

OP
OP
Lucky

Lucky

Znany użytkownik
Reakcje
1.558 3 0
A, bo zająłem się czymś innym i zapomniałem...
Biało-żółta fala oddzielona czarnym paskiem (gdzie i jak, to jak komu wyobraźnia podpowiada)
Litery KD oczywiście mile widziane :)

Zaraz wrzucę.

IMG_20240309_122903.jpg

Ze mnie taki lakiernik, że zaraz było by wszędzie pełno zacieków i poprzyklejanych paprochów...

Ostatnio edytowane:

void-tech

Ostrzeżony
Reakcje
1.057 42 1
Może to uproszczona forma. Brak klimatyzatorów nad drzwiami. I zderzaki zabudowane jak w Bykach.
Jestem ciekaw jak by to wyglądało w malowaniu KD. Mój RS1 jest z CD.

OP
OP
Lucky

Lucky

Znany użytkownik
Reakcje
1.558 3 0
Gdzie go mogę zobaczyć? No tak marzył mi się szynobus i ten się trafił, a że wolałbym coś lokalnego, a na piko czy roco w KD nie ma raczej co liczyć... A jeśli już kiedyś to pewnie nie w tej cenie, a czasy ciężkie :)

alienik

Użytkownik
NAMR
Reakcje
105 0 0
Na to wygląda, chociaż dach w modelu jakby inny (płaski nad drzwiami)
Może to uproszczona forma. Brak klimatyzatorów nad drzwiami. I zderzaki zabudowane jak w Bykach.
Jestem ciekaw jak by to wyglądało w malowaniu KD. Mój RS1 jest z CD.
Podejrzewam, że RS1 fabrycznie nie miały klimy, albo wyposażenie zależało od zamawiającego. Poniżej linka do znalezionego na szybko na wiki zdjęcia tego samego operatora i też nie ma klimatyzatorów.
https://en.wikipedia.org/wiki/Stadl...dia/File:Regio-Shuttle_RS1_HzL_2001-08-29.jpg

OP
OP
Lucky

Lucky

Znany użytkownik
Reakcje
1.558 3 0
Jest zupełnie odwrotnie :)
Bardziej mi zależy na samym malowaniu KD niż na konkretnym numerze, przydziale, czy relacji na tablicy, chociaż pewnie pokuszę się o zrobienie napisu na tablicy ;)
On ma służyć jedynie do zabawy w szerokim tego słowa rozumieniu.

piottrw

Aktywny użytkownik
Reakcje
506 9 0
Ostatnio edytowane:
OP
OP
Lucky

Lucky

Znany użytkownik
Reakcje
1.558 3 0
Panowie, może ktoś rzucić okiem?
Udało mi się skopiować pliki z dyskietki dołączonej do szynobusu, ale nie mogę otworzyć nic poza wygaszaczem ekranu i plikiem tekstowym.

Nawet w zgodności z Win 95/98/NT

Jest tam jeszcze jakaś aplikacja.

Załączniki

Magic

Znany użytkownik
Reakcje
6.605 39 4
SCR <---na dole są jakieś softy do konwertowania tego.
Nie wiem co to za plik bo nawet nie otwierałem tego u siebie, nie wiem też w czym kolega chce to otworzyć i co to jest? Schemat malowania?

OP
OP
Lucky

Lucky

Znany użytkownik
Reakcje
1.558 3 0
Nie mam pojęcia co to jest.
Uruchamia się jak program do zainstalowania, ale nie potem odmawua wspolpracy i mogę jedynie zakończyć.

Nie znam też niemieckiego.
Ale dziękuję za naprowadzenie.

Pozdrawiam.