W końcu nadszedł czas, kiedy mogę powiedzieć że główny etap prac został zakończony.

Troszkę poprawiłem zieleń niską na segmentach prostych. W tej kwestii póki co nie robiłem większego zróżnicowania z długością traw bo z czasem las będzie się rozrastał. Niemniej jednak wydaje mi się, że teraz mimo wszystko wygląda to dużo lepiej.
Dodałem również trochę krzaków i drzewek. Tutaj bazowałem na produktach od NOCHa oraz małe drzewka to freon z domieszką NOCHowych listków.

W szopie doszło trochę detali, głównie z zestawów blaszek od Ostbahna. Stół warsztatowy to kawałki spatynowanego forniru. Na podłodze również trochę dodałem zabrudzeń.
Jako urozmaicenie umieściłem wskaźniki W8 z ograniczeniem do 40km/h i W9 na przepuście.
Mam tutaj jeszcze plan na dodanie słupków hetometrowych ale to za jakiś czas.
W kwestii słupów teletechnicznych póki co zostawiłem podpory od zewnętrznej strony jednak mocno rozważam czy to zmienić według sugestii kolegi
@dgajus. Chętnie poznam również opinie i sugestie innych.

Zrobiłem połączenia LN-boxów (od kolegi
@Grzes). Tutaj brakło mi puszek 6p6c bo zamysł mam taki, żeby były one na końcach segmentów a te łączyć ze sobą krótkim kablem by mi za dużo rzeczy tam nie dyndało od spodu przy transporcie.

Co do zasłon to jedna połowa póki co jest prosta a druga pofalowaną by sprawdzić, która będzie wyglądała lepiej. Wybór padł na prostą i takie będą na obie strony. Zasłony są przyczepiane do makiety na rzepy.
Poniżej filmik z próbnego przejazdu.
Mniej więcej w takiej formie makietę można będzie zobaczyć na najbliższej wystawie makiet w Przemyślu. Już nie mogę się doczekać!