Wróciła mi (trochę) wena twórcza i postanowiłem tym razem wykorzystać istniejący napęd podobnie jak to uczyniono w oryginale. Na razie to wersja PoC, która ma sprawdzic samą koncepcję i poprawność wymiarów. Na początek skupiam się na górze lokomotywy - tzn. kabinie i przedziałach maszynowych, poprawnośc podwozia to drugi etap, na początek pozostane przy oryginale PIKO. W ramach wczesnej koncepcji malowanie jest takie jakie akurat miałem "pod ręką" i tak oto na lokomotywie IC zagościł niebieski kolor rodem z Cargo. Jeśli wszystko zadziała ostateczna wersja bedzie pomalowana prawidłowo. A teraz zdjęcia. Rury wydechowe będą docelowo w ostatecznej, pionowej wersji produkcyjnej, właściwie to już nawet takie były, ale kilku osobom oglądającym wydruk wypadł z ręki i utracił rury wydechowe i koncówki trąbek.
Tutaj widac oszlifowaną ostoję SM42 PIKO, tak przy okazji - czym szlifujecie ten stop? Ja podczas szlifowania miałem bardzo złe myśli i włożyłem dużo dobrej woli, żeby tego nie rzucić w kąt
Akurat ta przebudowa SM42 jest o tyle dogodna do przebudowy modelarskiej, że ma podniesione pomosty, więc można dość grubo podejść do szlifowania i nie za bardzo przejmować się zniszczeniem oryginalnej blachy pomostów, jak widać ostoja jest też oszlifowana z boku i tę część zakryją nowe "blachy" poszycia ostoi.
Obie części wymagają jeszcze lekkiego podszlifowania, aby składały się równo, jak juz to zrobię to wrzucę kolejne zdjęcie.
Tutaj widac oszlifowaną ostoję SM42 PIKO, tak przy okazji - czym szlifujecie ten stop? Ja podczas szlifowania miałem bardzo złe myśli i włożyłem dużo dobrej woli, żeby tego nie rzucić w kąt
Obie części wymagają jeszcze lekkiego podszlifowania, aby składały się równo, jak juz to zrobię to wrzucę kolejne zdjęcie.
-
10
-
6
- Pokaż wszystkie