• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta domowa Strychowo :)

melonowy

Znany użytkownik
Reakcje
2.112 40 1
Uff...:ROFL:(y)
---------
Słuchaj.
Nie pytaj czy jest jakiś dekoder łatwy, czy nie.
Generalnie wszystkie są łatwe i wszystkie działają z PIKO i z każdym innym dzisiejszym sterowaniem.
Musisz po prostu zrozumieć metodę programowania i tyle.
Jak Teraz Ci się już udało, to sam stwierdzisz, że to nic trudnego.:LOL:

OP
OP
Marcin Pakuła
Reakcje
21 2 0
Uff...:ROFL:(y)
---------
Słuchaj.
Nie pytaj czy jest jakiś dekoder łatwy, czy nie.
Generalnie wszystkie są łatwe i wszystkie działają z PIKO i z każdym innym dzisiejszym sterowaniem.
Musisz po prostu zrozumieć metodę programowania i tyle.
Jak Teraz Ci się już udało, to sam stwierdzisz, że to nic trudnego.:LOL:
Tak uff, nawet usunąłem i zrobiłem jeszcze raz, by sprawdzić czy umiem:)

Stwierdzam, że to nic trudnego :)
To wina instrukcji, wystarczyło trzy konkretne punkty obrazkowo pokazać i w którym momencie nacisnąć przycisk na dekoderze.

Jutro zamówię ponownie tego 4400 :)
Dziękuję Wam za pomoc.

Ostatnio edytowane:
OP
OP
Marcin Pakuła
Reakcje
21 2 0
Cześć, trochę uaktualnienia ułożyłem całą przyszłą stację osobową. Tory i rozjazdy jakieś 1700 zł :)
Na stacji mieści się skład 6 wagonów plus lokomotywa, z takim zapasem że lokomotywa będzie też stała "na peronie".
Jednak mam mały problem, z czterech zakupionych rozjazdów DKW, jeden nie trzyma "kierunków" tzn. lokomotywy przejeżdżając przez niego jadą w kierunku nie tym, który zadałem, problem występuje nawet gdy założę napędy Piko, czy też całkowicie zablokuje iglice, to na krzyżownicy lokomotywa i tak przeskakuje :( Czy mogę taki rozjazd reklamować? Zakupione w Hobby Partner.

Zdjęcie WhatsApp 2025-07-06 o 14.00.57_4af29740.jpg

Rozszerzyłem docelowo pętle w koło komina, zawsz eto parę metrów więcej, nie patrzcie na nierówny blat, wszystko bedzie wypoziomowane, gdy będzie komplet torowiska bo wciąż myślę nad napędami jaki typ wybrać.

Zdjęcie WhatsApp 2025-07-06 o 14.00.05_7ae1a9f3.jpg

RB4400 również zakupiłem, ale czekam na spokojniejsze dni, by bez stresu usiąść do tego ponownie :)

Arekmiz

Znany użytkownik
Reakcje
1.942 180 0
Też niałem kiedyś chyba 2 szt. DKW (na ponad 20 szt.), na których EP05 MTB nie chciała sręcić, tylko przejeżdżała prosto. Inne pojazdy nie miały z tym problemu (nawet Bipa Rivarossi). Te felerne DKW wymieniłem (jako reklamacja), natomiast od tamtej pory wszystkie zwrotnice Piko testuję właśnie za pomocą EP05 MTB. :)

melonowy

Znany użytkownik
Reakcje
2.112 40 1
Czy mogę taki rozjazd reklamować? Zakupione w Hobby Partner
Możesz reklamować. Jak się dogadasz, to Ci wymienią.
Ale łatwiej chyba po prostu zwrócić jeśli kupowałeś wysyłkowo. Masz na to 14 dni i nikt nie może pytać dlaczego zwracasz.
Później zamówić ponownie. Zrób jak Ci pasuje.
Fajne postępy widać.(y)

Ostatnio edytowane: