• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Strażackie - Brodagaz

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.808 47 0
Rietze to chyba tylko przejął te modele. Wcześniej robiła je jak dobrze pamiętam Igra. Razem z takim Mitsubishi w wersji dostawczej i busa.
Ciekawe czy to malowanie z Nowego Jorku to rzeczywiste.

OP
OP
Brodagaz

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.646 109 2
Rietze to chyba tylko przejął te modele. Wcześniej robiła je jak dobrze pamiętam Igra. Razem z takim Mitsubishi w wersji dostawczej i busa.
Ciekawe czy to malowanie z Nowego Jorku to rzeczywiste.
Moja teoria jest taka że Igra tylko sprzedawała te modele pod swoją marką , gdyż już od bardzo dawna nie ma ich w ofercie a wszystkie inne swoje starsze modele robią dalej ;) Tym bardziej że mam gdzieś jedno Mitsubischi zapakowane przez Igrę ale na podwoziu ma napis Rietze :)

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
11.808 47 0
No być, tutaj się sprzeczał nie będę. Ja je pamiętam najpierw w Igrze a potem w katalogach Rietze, ale może to jakaś kooperacja wcześniejsza.

OP
OP
Brodagaz

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.646 109 2
No być, tutaj się sprzeczał nie będę. Ja je pamiętam najpierw w Igrze a potem w katalogach Rietze, ale może to jakaś kooperacja wcześniejsza.
Dokładnie to tylko nasze teorie niestety sprawdzić ich nie ma gdzie ani jak , fakt jest taki obie firmy współpracowały ze sobą a już tego nie robią.