• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Sterowniczy Silbering z brakami - opłaca się?

Preki

Aktywny użytkownik
PGMK
Reakcje
176 3 0
Witam (ponownie zdaje się).

http://www.galerieallegro.pl/zdjecia/db/1675013/1
Na Allegro wyczaiłem ostatnio sterowniczego Silberinga w barwach DB AG za ledwo 30 zł, sprzedawany jako... ... "złom". Powodem jest brak sprzęgu (a właściwie jego gniazda), wałków gumowych na czole i imitacji sprzęgu śrubowego pod kabiną. Opłaca się go kupować, zważywszy na te wady? Jak dla mnie oferta niezła, ponieważ samo pudło nie ma jakiś zarysowań i innych poważniejszych wad, ale niech eksperci się wypowiedzą.

PS. W miarę szybko, jeśli można - aukcja kończy się za dzień ;)

olek1398

Aktywny użytkownik
KSK Wrocław
Reakcje
51 0 0
Opłaca się :) wystarczy dokupić najważniejszą cześć, czyli kinematykę, ale z tego co wiem to nie problem ;).

Kris

Znany użytkownik
Reakcje
3.699 67 5
Też uważam, że za tą cenę, to okazja. Pytanie, czy kompletujesz taki skład podmiejski, czy po prostu znalazłeś okazję ?

OP
OP
Preki

Preki

Aktywny użytkownik
PGMK
Reakcje
176 3 0
I to i tamto. Póki co zestawię go z bohunami ex-DR, i wiem, dziko będzie wyglądał :D, ale w przyszłości może postaram się dorwać jakąś 218-kę i wagon środkowy. A cena nowego to minimum 200 zł, przynajmniej przeliczając z cennika Roco.

Misiek

Znany użytkownik
H0m
NAMR
Reakcje
6.909 148 0
Ten wagon z drugiej strony nie ma aby KKK?
Wystarczyłoby przełożyć = o ile z obu stron jest tak samo (czasem producent potrafi utrudnić).
I tak sprzęg pod kabiną sterowniczą byłby rzadziej używany , skoro to push-pull .

D

Docteur

Gość
Zwróć tylko uwagę, że ten model ma skróconą długość, czyli 1:100. Więc jeśli zestawisz go z piętrusami Piko, to może być lekki dysonans optyczny :)

OP
OP
Preki

Preki

Aktywny użytkownik
PGMK
Reakcje
176 3 0
A, chyba że tak. Właśnie coś mi się wydawał za krótki jak na model wagonu mającego 26,4 m długości ze zderzakami.

Michał_P

Znany użytkownik
Reakcje
184 27 0
Jakiś czas temu kupiłem na Allegro sterowniczy (Roco 45485) za niecałe 100zł, więc trzeba szukać i cierpliwie czekać na ciekawe oferty.

OP
OP
Preki

Preki

Aktywny użytkownik
PGMK
Reakcje
176 3 0
A ten, sądząc po zdjęciach, jest wart swojej ceny (no i miętus ;) moje ulubione malowanie). Ja osobiście nie mogę pozwolić sobie na fikcje typu wagon H0 o długości 1:00, albo Y/B70 Tilliga udający kuszetkę 110A. Więc czasem lepiej wydać trochę więcej złociszy na lepsze odwzorowanie. Tak więc, rzeczony wagon przeze mnie, niestety odpada.

Michał_P

Znany użytkownik
Reakcje
184 27 0
Całkiem niezłe Silberlingi i Rotlingi ma w swojej ofercie Piko. Poziom szczegółów nie ten sam co Roco ale cena bardzo przyzwoita.