Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
To jest Pullman Heniu. Landaulet miał brezentowy składany dach nad tylną kanapą. Starmada wypuściła dwa modele Landauleta: z opuszczonym dachem i z podniesionym dachem.
Wracając do modelu, to wykonanie świetne. Starmada, mimo, że to chińska firma, to jednak potrafi zrobić bardzo dobre jakościowo modele i w rozsądnej cenie.
To jest Pullman Heniu. Landaulet miał brezentowy składany dach nad tylną kanapą. Starmada wypuściła dwa modele Landauleta: z opuszczonym dachem i z podniesionym dachem.
Wracając do modelu, to wykonanie świetne. Starmada, mimo, że to chińska firma, to jednak potrafi zrobić bardzo dobre jakościowo modele i w rozsądnej cenie.
Chińska firma ? są tam na pewno produkowane ... ale Starmada to produkcja ściśle związana z Brekiną, jest także jedyną firmą dystrybucyjną na Europe. Brekinie chodziło o zmniejszenie kosztów produkcji przy zachowaniu jakości. Jeżeli Ty masz rację to ciekawa informacja bo zawsze myślałem że to Niemiecka podfirma Brekiny, zajmująca się produkcją małych mercedesów, stąd w nazwie Star od gwiazdy na masce.
Chińska firma ? są tam na pewno produkowane ... ale Starmada to produkcja ściśle związana z Brekiną, jest także jedyną firmą dystrybucyjną na Europe. Brekinie chodziło o zmniejszenie kosztów produkcji przy zachowaniu jakości. Jeżeli Ty masz rację to ciekawa informacja bo zawsze myślałem że to Niemiecka podfirma Brekiny, zajmująca się produkcją małych mercedesów, stąd w nazwie Star od gwiazdy na masce.
Jestem pewien i tym razem mam rację. Kiedyś, dawno temu w moim temacie osobówek zamieściłem takie zdjęcie, resztę fotek proponuję obejrzeć w moim temacie http://forum.modelarstwo.info/threads/moje-osobówki-mafo.13164/post-262855
Poza tym Starmada to nie jedyna firma chińska, która produkuje modele w naszej skali i to w bardzo dobrej jakości.
Ostatnie zaśmiecanie, informacja ze strony Berkiny:
(tłumaczenie z niemieckiego - tłumacz google)
Modele Starmada
Koncepcja modelu powstała w ścisłej współpracy z BREKINĄ. Cechy techniczne, rejestracja danych nadwozia i wiele szczegółowych rozwiązań pochodzą od zespołu BREKINA, produkcja odbywa się w Chinach. Dzięki STARMADA pokazujemy, że w Chinach istnieją najlepsze warunki dla najwyższych standardów technologicznych, ponieważ realizacja projektu STARMADA nie polegała na wykorzystaniu niskich kosztów produkcji w Azji, ale na doskonaleniu najlepszej sztuki modelowania w skali H0 (1:87 ). W nowych halach produkcyjnych modele STARMADA są produkowane zgodnie z najwyższymi standardami, co jest wzorcową produkcją pod każdym względem.
Nazwa STARMADA nie pochodzi przypadkowo od "Gwiazdy" i "Armady". Tak więc pierwsze 12 modeli nosiło gwiazdę na masce. Zaczęło się od jednego z najbardziej znanych modeli Mercedes-Benz, Type 600 z dużą szerokością rozstawu kół Pullman. Samochód reprezentacyjny zbudowany w latach 1964 do 1981 wydawał się odpowiednim modelem do wprowadzenia nowej marki. W międzyczasie dodano również modele oparte na modelach BMW, Jaguara i Land Rovera.
Starmada stała się najlepszą marką topowych modeli BREKINA.
BREKINA jest wyłącznym dystrybutorem STARMADA w Europie.
Sorki za zaśmiecanie , Maćku to znaczy tylko tyle że modele są produkowane w Chinach, a nie że to jest chińska firma, bo czy Nike, Puma z napisem made in china , oznaczają że to są chińskie firmy , nie sądzę
Mercedes kapitalny , tak to można spędzać dzień dziadka
Sorki za zaśmiecanie , Maćku to znaczy tylko tyle że modele są produkowane w Chinach, a nie że to jest chińska firma, bo czy Nike, Puma z napisem made in china , oznaczają że to są chińskie firmy , nie sądzę
Mercedes kapitalny , tak to można spędzać dzień dziadka
No i zapewne masz rację. Źle napisałem, że Starmada to chińska firma. Na pewno produkcja jest w Chinach i stąd mi się wydawało, że to firma chińska. Zgodnie z tym, co jest napisane na pudełkach z modelami to nazwa Starmada jest znakiem firmowym Brekiny w Europie.
Ja pisałem że Starmada to firma córka Brekiny. Robią dla nich modele Top, a że produkują je w Chinach to jak Większość rzeczy. Dla mnie to Niemiecka firma...