• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

1:1 Stare, zapomniane sprzęty rolnicze

Railways

Znany użytkownik
Reakcje
1.120 18 0
Bardzo dobrze postrzeganą firmą w Anglii szczególnie wśród starszych wiekiem mieszkańców jest polska firma URSUS (nie wiem czy jeszcze polska). Tu poniżej URSUS 550 z York-u:

OP
OP
dkmgtc88

dkmgtc88

Aktywny użytkownik
Reakcje
3 0 0
Niby Polska, przejęta przez firmę Warfama produkująca ciągniki na chińskich częściach z jakością o jakiej lepiej nie mówić. Natomiast powyższy Ursus to jakaś pochodna eksportowej C-350 z dużą ingerencją właściciela gdyż wiele elementów nie przypomina części Ursusowskich, bardziej Massey Fergusson 550, firmy od której wykupił Ursus licencję na ciągniki MF 235/255

OP
OP
dkmgtc88

dkmgtc88

Aktywny użytkownik
Reakcje
3 0 0
Pytanie do admina, czy jest jakaś techniczna możliwość edycji strych postów gdzie są nieaktywne zdjęcia, lub czy istnieje opcja przesłania zdjęć odpowiedniej osobie, która je wklei do tematów?

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
13.732 57 0
Niestety nie wiem czemu, ale użytkownicy nie mają takiej możliwości.Wklej te foty jeszcze raz w nowych postach a ja stare w wolnej chwili wywale.

wujcik

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
Był taki traktor w mojej okolicy,jakieś 15 lat temu próbowano go uruchomić po wieloletnim postoju.Po kilku jego przeciągnięciach przy pomocy C 330,przez wieś mającą 2 km długości w te i z powrotem jego los został przesądzony,nie odpalił i wylądował na złomie.

mattia

Znany użytkownik
Reakcje
86 1 0
W piątek byłem na pierwszym "inauguracyjnym " grillu w tym roku u przyjaciółki i na " ranczo" i znalazłem takie sprzęty (maszynki)
Miłoszyce 14.03.2014
Co to za ciągnik gąsienicowy ? jest niewielki .
008 (2).jpg 004 (2).jpg 005 (2).jpg 006 (2).jpg 007 (2).jpg
Takie traktory ,
009.JPG 010.JPG
i cos na osłodę , może nie koniecznie sprzęt rolniczy ,ale fajne.
001.JPG

mattia

Znany użytkownik
Reakcje
86 1 0
Dzięki !
A takiego " Dzika" pamiętam jak jeździli nim pracownicy Zakładu Zieleni Miejskiej , ale w takiej konfiguracji
Zdjęcie z internetu .

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Skala 1:1 37
Skala 1:1 738