• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Stare ciężarówki Brodagaz

Tomek M.

Znany użytkownik
Reakcje
10.008 68 0
Model ciekawy przez tą atrapę, pamiętam też że jest opcja Fiata i Unica które też tu na pewno widziałem.
Zawsze zachodzę w głowę dlaczego Herpa/Albedo nie zrobiła na bazie mana F8 Raby czy też Saviema..., skoro się pokusili o Romana,
Sprawę przecież załatwia tylko wymienna wkładka z grillem, to samo się tyczy Daf 3300/Raba.

Slavi

Znany użytkownik
Reakcje
2.726 4 0
Marcin pokazał kilka nowości w temacie ze "staruszkami" i niektóre są naprawdę bardzo ciekawe.
Na początek czerwona F-ka. Przypominam wszystkim, że model ma już cztery dekady! :D Dla mnie mimo słabej reklamy na naczepie - całkiem fajny. Straszne są tylko te kołpaki od Setry, ale przecież to była kwintesencja tuningu w tamtym czasie. :ROFL:
Daf 3300. Na 95% jest to składak. Ciągnik siodłowy był sprzedawany oddzielnie i Herpa chwaliła się modelem chyba w 1979 r. Naczepa jak najbardziej z epoki i pasuje tu idealnie.
Magirus-Iveco. Dokładnie jest to pierwszy model Herpy ze skrętnymi kołami! Sam posiadam tego "Magive" :ROFL: i szkoda, że firma tak szybka zaniechała seryjnej produkcji miniatur z tego typu rozwiązaniem...
Scania w barwach czerwonego krzyża dość interesująca i kilka pojazdów z tym charakterystycznym emblematem można uzbierać...
Najlepsze na koniec jak dla mnie. :D Żółte F12 w barwach Newexco! Czarne felgi ramy i drzwi robią tu świetną robotę. Do pełni szczęścia brakuje podmalowanych ram reflektorów...