No to nadrabiamy kolejne zaległości...
Modele z dwóch zestawów na stulecie samochodów bardzo fajnie wyglądają. Szkoda, że nie masz trzeciego do kolekcji. Dla mnie też najlepsze z całej dziewiątki jest Renault ale dwie Scanie są tylko nieznacznie z tyłu...
Kolejny model , to Gaz z ciekawą naczepą i nietuzinkowym ładunkiem. Taki mały kontener, to i u mnie by pasował...
Roskopf-owe Renault w kultowym już malowaniu. Cały zestaw mimo swojego wieku wygląda nadal dobrze. Ogromny plus za windę w naczepie. Po czterdziestu latach od premiery modelu, to nadal nie mały rarytas...
Fiege. Niby Herpa "natłukła" tych NG ale w tym modelu wystarczył taki maleńki szczegół, jak numer taborowy, by miniatura bardzo zyskała na wyglądzie.
Gaz 51. Kolejny ciekawy model z głębokiego PRLu. Muszę sobie kiedyś taki sprawić, najlepiej z numerami KG (1956 -76). Iveco od Wikinga. Jak na tamte czasy, to była bardzo udana zabudowa. Świetnym rozwiązaniem są otwierane trapy. Duży plus za krowy po sterydach...
Na koniec trzy świetne modele. Pierwszy to Daf - Artitec. Piękny model z jeszcze lepszą plandeką. Świetny zakup! Daf od Brekiny. Sam posiadam z tym samym typem kabiny. Szkoda tylko, że naczepy są wciąż te same...
Na koniec SK Betz-Somat. Mimo upływu lat model dalej robi wrażenie.
Strzelam, że pokazana przez Ciebie miniatura została poprawiona przez Irokeza...
Jak by nie to, że ograniczam moją "zbieraninę", to już dawno bym sobie taki kupił...