• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Diorama Stacja Tamzynowo Wlk.

OP
OP
mikl

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
4.262 118 11
Ok, lejek lejkiem (tak przy okazji, masz moze na zbyciu jeden Mattia - bede we Wroclawiu w pazdzierniku), ale czas zaczac myslec w przod nad sadzeniem wielkopowierzchniowym. Moze juz bylo na o tym gdzie na forum, ale jakie trawki, gabki podyspoki paiseczki, krzaczki koledzy proponuja do "zestawu poczatkowego modelgo elektrosadzacza" (czyli czego najwiecej schodzi/ bez czego nie da sie obejsc). Zeby troche ulatwic mowimy o sezonie wiosna/ poczatek lata? Patrzylem na oferty heki/ nocha i ale tego strasznie duzo jest a na czuja nie chce kupowac, bo sie okaze, ze wydalem niepotrzebnie pieniedze na cos, czego nie bede potrzebowal.

Poradzcie prosze?

OP
OP
mikl

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
4.262 118 11
Z cyklu, pytan bez liku.. jaki material polecacie do odwzorowania scian wewnetrznych budynku? Probowalem akryle wprost na plastik, ale stasznie jalowa robota. I za duzo farby idzie, wiec ekonomicznie tez sie nie kalkuluje.

Pozdrawiam

zinq

Aktywny użytkownik
Reakcje
0 0 0
Ładnie to wyszło, nie to żebym był znawcą ale:
mech porośnięty na peronie ładnie by wyglądał z prześwitującymi płytami ( zazwyczaj mech porasta takie podłoża )
jeżeli już mech to kępki suchej trawy i kępki świeżej oddadzą klimat opuszczonego peronu.
te kwiatki wyglądają na liście, można by je rozrzucić na boki torów i dodać drzewo gdzieś niedaleko.
Można by dawać pomysłów bez końca, ważne że coś wyszło ciekawego sam planuje zrobić coś podobnego :).

Nie wiem czy dokładnie taki klimat chciałeś uzyskać ale wyszedł fajny pomysł ciekawie wykonany :).

OP
OP
mikl

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
4.262 118 11
Hmmm, rzeczywiście ciekawy pomysl dziękuję za sugestię:) Aczkolwiek, jeśli bym poszedł "w liście", to bym musiał zrobić w innym kolorze, gdyż na chwile obecna peron ma być zasłany białymi kwiatkami. No chyba że mówimy o kwiatach z drzew owocowych które spadają letnią porą.

Niestety wielkość płatków które zakupiłem (Noch) jest troszkę za duża - stąd też wyglądem (a raczej wielkością) mogą kojarzyć się z liśćmi. Myślę o tym żeby je trochę pomniejszych wrzucając do blendera:)
Wciąż nie mam pomysłu jak kwiatki u "zamocować" do trawy. Gdzieś wyczytałem że najlepiej sądzić kwiatki na lakier tyle że nie wiem o jaki dokładnie chodzi.

Co do peronu, to ma wyglądem przypominać taki z którego zabrano już płyty chodnikowe. Następny peron spróbuje zrobić bez mchu który niejako sam tak jakoś wyszedł, jak testowałem wyroby Woodland Scenics

A nastepny peron chciałbym żeby wyglądem przypominał coś takiego

http://forum.modelarstwo.info/threads/jelenia-góra-szklarska-poręba-jelenia-góra.21427/page-5

czyli ziemia i wydeptana trawa

OP
OP
mikl

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
4.262 118 11
Dziekuje za sugestie. Ja w chwili obecnej czekam na dostawe humbrol varnish matt. Zobaczymy czy nastepne kwiatki beda mniej lisciaste po uzyciu blendera i lakieru