• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Stacja Rudy H0e.

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.

Maslo

Znany użytkownik
FREMO Polska
H0e
PKMK
Producent
Reakcje
419 4 0
Dzięki @Misiek Trzy takie cudeńka i DT 400 Digitraxa i śmigają 24 rozjazdy to rozumiem lecz dalej nie kumam jak do tego podłączyć mój pulpit :(
Musisz pogadać z jakimś czarownikiem-elektronikiem który zrobi Ci płytkę dedykowaną, pod pulpit. Ta płytka ma przerabiać sygnał analogowy z przełączników na Loconet'a. Do tej płytki będą podpięte przełączniki. dalej płytkę podpinasz pod zasilanie i do magistrali DCC w dowolnym miejscu. Chyba nie ma póki co takich gotowych modułów przerabiających sygnał analogowy na Loconet'a

hamulcowy

Znany użytkownik
Reakcje
1.153 26 1
A jak wygląda sprawa z tym drugim torem, który wychodzi przez drogę od strony wyjazdu w kierunku Gliwic? Jest ślepy, czy jest tam jeszcze w trawie wajcha?
Ponadto, znalazłem w necie zdjęcie starej stacji. Wiem że krąży jedno z kolejarzami na peronie. Można je znaleźć u Soidy. To, które dla ciekawości załączam, to pocztówka. Trudno powiedzieć, z którego roku pochodzi, ale na pewno zrobiono ja "za Wilusia". Porównując je ze zdjęciem z książki pana Soidy można na przykład zauważyć, że na tamtym napis RUDY jest czarny na białym tle. Na pocztówce - odwrotnie
279743.jpg

OP
OP
Z

Zv

Gość
Pulpit świeci cały, jeden błąd przy lutowaniu diod i na jednym rozjeździe źle wyświetlają się kolory :) Jutro poprawię.
Co do rozjazdu za bramą to sprawdzę w sobotę. Nie miałem do tej pory czasu pojechać. Pocztówka super! tabor na niej też!

20180122_202539.jpg

hamulcowy

Znany użytkownik
Reakcje
1.153 26 1
Będę w Rudach we czwartek w celach towarzyskich w okolicy stacji, to rzucę okiem dla własnej ciekawości i zrobię kilka zdjęć. A ten tabor to tramwajowa lokomotywa Hochenzolern.

Maslo

Znany użytkownik
FREMO Polska
H0e
PKMK
Producent
Reakcje
419 4 0
Przeczytaj proszę jeszcze raz co napisałem ;) nadal potrzebny Ci magik-elektronik (chyba że nim sam jesteś)- to nie jest gotowe do kupienia - trzeba sobie samemu złożyć.

Kpt. Nemo

Łowca cech
Donator forum
Ekspert
Reakcje
21.450 513 29
Hau, hau, i tak bez końca.
Potrzebny Wam nie magik, ale potężny wstrząs, najlepiej łeb między stalowe dzrzwi i stalową futrynę i jeb.

OP
OP
Z

Zv

Gość
Ja to sobie zwizualizowałem... te stalowe ochlapane drzwi :D
Pulpit świeci już prawidłowo. Jutro zabieram się za mocowanie gniazd do wtyków.
20180123_224602.jpg

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.