• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta modułowa wg norm Stacja Kleszczele

Pawelec

Aktywny użytkownik
Reakcje
424 0 1
Coś pięknego, super(y)
Ale brakuje mi jeden, dość istotny element przy piecu, mianowicie (pogrzebacz) do pieca;)
Może akurat leży za drzwiami w kuchni:)

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.928 447 99
@Asan tak przy okazji chciałem dopytać. Ten budynek to z jakich materiałów był robiony? Karton, fornir, tworzywo sztuczne? A może trochę tego, trochę tamtego? Patrzę bowiem na odtworzenie deskowania ścian zewnętrznych i zastanawiam się co to za materiał. To było grawerowane laserowo? Pytam o to gdyż jakość wykonania jest po prostu onieśmielająca :) KLIK

OP
OP
Asan

Asan

Aktywny użytkownik
Reakcje
931 19 5
@Asan tak przy okazji chciałem dopytać. Ten budynek to z jakich materiałów był robiony? Karton, fornir, tworzywo sztuczne? A może trochę tego, trochę tamtego? Patrzę bowiem na odtworzenie deskowania ścian zewnętrznych i zastanawiam się co to za materiał. To było grawerowane laserowo? Pytam o to gdyż jakość wykonania jest po prostu onieśmielająca :)KLIK
Jeszcze brystol, mdf, listewki drewniane w różnych grubościach wszystko nasączone żywicą - aby było wieczne:)

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.928 447 99
Jest klimacik. Gratulacje. Ta nastawnia piętrowa fajnie wygląda. Ten mały ceglany budynek też daje klimat. Aż czuć zapach oleju kreozotowego przy torach (y):love: Dobrze dobrane tło. Daje głębię. Ta linia lasu w oddali... Moim zdaniem Światowy poziom. Tylko pakować się i na wystawę.

OP
OP
Asan

Asan

Aktywny użytkownik
Reakcje
931 19 5
Na makiecie pojawił się plac ładunkowy, nowe skrzynki-wiadukt oraz skrawek lasu. Każdy moduł nabiera coraz więcej detali.

Z każdym etapem makieta zyskuje coraz więcej realizmu – już wkrótce kolejne elementy i jeszcze więcej detali.

Zapraszam do śledzenia postępów na moim profilu: Asan H0 - Modelarstwo z pasją
IMG_0276.JPG
IMG_0358.JPG
IMG_0387.JPG
IMG_0420.JPG
IMG_0609.JPG
IMG_0611.JPG
IMG_0617.JPG
IMG_0888.JPG
IMG_1413.JPG
IMG_0643.JPG
IMG_1196.JPG
IMG_1212.JPG
IMG_1223.JPG
IMG_1270.JPG
IMG_1279.JPG

OP
OP
Asan

Asan

Aktywny użytkownik
Reakcje
931 19 5
Specjalne podziękowania dla Piotrka Rokstedi za udostępnienie modelu ST44-983 do obfotografowania na tle dworca Kleszczele!
Do zobaczenia na kolejnej wystawie!
IMG_2163.JPG
IMG_2164.JPG

Ostatnio edytowane:

FENIX

Znany użytkownik
Reakcje
3.603 255 31
Oprócz świetnego warstatu modelarskiego warto pogratulować również i to bardzo za :
smak i gust plastyczny ,dobór barw i detali, za literackie nastroje. Dawno tak subtelnych kreacji w skali nie widziałem .