• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta modułowa wg norm Stacja Żankowo

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.501 443 99
Dziękuję za wyjaśnienie, zmierzyłem i najdalszy rozjazd w stosunku do budynku stacyjnego łapie się w limicie odległości.

Mam jeszcze dwa pytania ile pędni/,,drutów”idzie do rozjazdu jeden ? I to samo pytanie odnośnie semaforów kształtowych czy do każdego ramienia jest jedna pędnia/ ,,drut” ? Pytania mogą się wydawać głupie, ale jeszcze na żadnej makiecie nie miałem okazji wykonywać pędni.

Dzisiaj podczas pobytu w pracowni wykonałem dwie skrzynki które są przeznaczone na semafory wjazdowe.
Widzę zdjęcia wykonanej prawie makiety. Tory zasypane tłuczniem. W tej chwili trochę uciążliwe może być wykonywanie pędni w miejscach jej przejścia pod torem (między podkładami) jeśli taka sytuacja zaistnieje. Najlepiej takie prace planować przed zasypaniem torów tłuczniem. Pytanie też o ewentualne pomieszczenie nastawni. Gdzie takowa miałaby być? W budynku pokazanym jako pierwszy? Może się nie znam, ale budynek ten przypomina budynek przeznaczony jedynie na poczekalnię i ewentualnie kasę biletową. Zastanawiam się gdzie taka nastawnia mogła by się znajdować.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.434 512 30
Pytanie też o ewentualne pomieszczenie nastawni. Gdzie takowa miałaby być? W budynku pokazanym jako pierwszy? Może się nie znam, ale budynek ten przypomina budynek przeznaczony jedynie na poczekalnię i ewentualnie kasę biletową. Zastanawiam się gdzie taka nastawnia mogła by się znajdować.
Słuszna uwaga, w tym budynku nie ma miejsca na nastawnię. Rozumiem, że albo budynek stacyjny będzie inny, większy, albo będzie osobna nastawnia (lub dwie).