• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

ST44

Rumcajs-wrocek

Znany użytkownik
Reakcje
281 5 0
Mam takie pytanie do kolegów bardziej rozeznanych w temacie ST44 Roco. Dlaczego jest taka różnica w cenie między modelami ? Np. Model ST44-1028 można kupić za 550zł. a model ST44-199 trzeba dać 720zł !
W czym jest różnica, poza oczywistymi szczegółami !

OP
OP
Rumcajs-wrocek

Rumcajs-wrocek

Znany użytkownik
Reakcje
281 5 0
I tylko tyle ? Różnica polega na "starości" modelu !!! Więc w zasadzie można kupić za mniejszą cenę i się cieszyć ;)

Gethvar

Znany użytkownik
Reakcje
229 4 0
I tylko tyle ? Różnica polega na "starości" modelu !!! Więc w zasadzie można kupić za mniejszą cenę i się cieszyć ;)
Zależy, jeśli chcesz akurat wersje, która nie jest przeceniona...no chyba że kupujesz do konwersji/waloryzacji... poza tym nie tylko od wieku modelu zależy ale też od zainteresowania modelem, jeśli się dobrze sprzedaje...

OP
OP
Rumcajs-wrocek

Rumcajs-wrocek

Znany użytkownik
Reakcje
281 5 0
I tak po zakupie trzeba oddać do przeróbki na PKP. Chodziło mi bardziej o parametry techniczne modelu. Może lepszy silnik, dodane oświetlenie czerwone, lepsze zębatki, bardziej wyskalowane szczegóły itp.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.428 552 30
Trudno to nazwać "przeróbką na PKP", raczej waloryzacją, czy upiększeniem. Dodanie czy poprawa paru detali to jeszcze nie "przeróbka na PKP". Czy trzeba, to już sprawa indywidualnych gustów. O przeróbce byłaby mowa w wypadku użycia modelu w innej wersji, np. DR.

Gethvar

Znany użytkownik
Reakcje
229 4 0
I tak po zakupie trzeba oddać do przeróbki na PKP. Chodziło mi bardziej o parametry techniczne modelu. Może lepszy silnik, dodane oświetlenie czerwone, lepsze zębatki, bardziej wyskalowane szczegóły itp.
To są detale, które można zrobić samemu bez większych mecyi i przemalowywania całego modelu...

OP
OP
Rumcajs-wrocek

Rumcajs-wrocek

Znany użytkownik
Reakcje
281 5 0
Może i masz rację. Kłócić się nie będę ;) , ale gdyby dopracowali parę szczegółów byłoby o niebo lepiej. Chciałem przerabiać właśnie swojego BR120 DR na ST44, ale więcej przeróbki kosztują teraz niż zakup nowego St44. Czyli tak jak "karol_mar" nie różnią się niczym !

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 5
Tabor 2
Tabor 3
Tabor 6
Tabor 36