• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Fotografie ST44 w wielu odsłonach

Gonziak

Znany użytkownik
Reakcje
90 0 0
Panie Andrzeju, zdjęcie zapisane w formacie RAW to obraz odpowiadający negatywowi.
Zdjęcia, które robię tylko w tym formacie następnie wywoływane są w programie CameraRaw i obrabiane w PS.
Nie iestnieje nieobrobione zdjęcie w formacie *.jpg.

Gonziak

Znany użytkownik
Reakcje
90 0 0
@Bronco_Billy patrząc na Twoje zdjęcie, moje przestało mi się podobać :)
Chyba rzeczywiście przesadziłem z ingerencją w negatyw :)
No i klasa fotografa nie ta, ale wciąż się uczę.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.909 527 30
A nawet pikniej ;). Ja zawsze wolę takie bardziej naturalne, a wszelką obróbkę komputerową uznaję tylko w celu lepszego odwzorowania rzeczywistego obrazu (jak przyciemnienie prześwietlonego, czy rozjaśnienie niedoświetlonego oryginału). Jeżeli parametry ekspozycji są dobrze dobrane, a matryca aparatu wiernie oddaje rzeczywistość, żadna obróbka nie jest potrzebna, ale wiem, że to tylko teoria. W praktyce często też stosuję różne poprawki, ale raczej rzadko w celu zmiany efektu, a tylko dla urealnienia.

Lipaa

Aktywny użytkownik
Reakcje
2 0 0
Mam do sznownych kolegów i koleżanek pytanie. Odbiega lekko od tematu ale nie widzę lepszego miejsca na jego umieszczenie. Czy ktoś się orientuje jaki silnik spalinowy posiada aktualnie ST44 - 1245? Pytam, ponieważ przed chwilą u siebia na stacji spotkałem tego loka i dźwięki jednostki spalinowej były inne niż te do których przywykłem w przypadku tej maszyny. Lok niesamowicie głośno i basowo dudnił stad moje wątpliwości.

axer1970

Znany użytkownik
Reakcje
155 1 0
O tego typu projektach można przeczytać tutaj:
http://masterok.livejournal.com/899210.html
W rosyjskim języku.
[DOUBLEPOST=1487714255,1487712639][/DOUBLEPOST]Jak piszą - ten projekt nie bardzo im wypalił. Wiele różnych wersji na ten temat napisano.
Na tej stronce wypatrzyłem jeszcze inne ciekawe zdjęcie:
s-1221.JPG

Ciekawe, czy to fotomontaż, czy te śmigiełko do czegoś im służyło?
A w kwestii gagarinów drogowych: kiedyś, gdy zobaczyłem ich projekt, puściły mi wodze fantazji i powstał taki rysunek o nazwie "Iwan 44 Wizjotir".:)
IWAN_44_WIZJOTIR.JPG

No, ale proszę nie bierzcie tego za bardzo do serca, a już nie myślcie robić taki model!:)
Pozdrawiam.

michal.guminiak

Znany użytkownik
H0e
Reakcje
1.466 7 0
Ogon ze śmigłem należy zapewne do Mi-8, który stoi nieco dalej ;) Widać również łopaty wirnika nośnego. A przy okazji, taka ciężarówa byłaby hitem absolutnym.

map69

Znany użytkownik
Reakcje
102 0 0
311D-09 użytkowany przez Zakład Inżynierii Kolejowej w Sandomierzu, przybył do Warszawy Zachodniej z ładunkiem kruszywa 07.03.2016.
P1240323a_1.jpg