Witam Wszystkich.
Moja przygoda z kolejką zaczela sie od zestawu H0, tory ukladane na podlodze z pokoju do pokoju, szafki, stoly jako tunele itp.
Potem zbudowalem swoja 1 makietę u rodziców w piwnicy. Nie bylo zadnych dekoderów i bajerów. Transformator PZ1 (chyba tak to bylo) zalatwial lewo-prawo i szybko-wolno
Pianinka do zmiany zwrotnic, zapalenia światel, szlabanów.... piękne czasy. Makieta dalej wisi u rodziców w piwnicy, a ja po latach przerwy planuje budowę lokomotywy ST44 w skali 1:6 z metalu. Poszukuje materialów z których móglbym odrysować/narysować w CADzie budę. Mam wymiary ostoi i jej krztalt, środkową część budy z oknami przeniesione już do CADa. Nie mam za to nic o kabinach, krzywizny ,wymiarów szyb, kątów nachylenia szyb, kątów miedzy szybami itp. Tak duży model pokaże wszytkie blędy i różnice od oryginalu. Szukalem modelu kartonowego 1:25, żeby przenieść je do CADa i tam wykorzystać. Zgóry dziekuje ze pomoc.
Przemek
Moja przygoda z kolejką zaczela sie od zestawu H0, tory ukladane na podlodze z pokoju do pokoju, szafki, stoly jako tunele itp.
Potem zbudowalem swoja 1 makietę u rodziców w piwnicy. Nie bylo zadnych dekoderów i bajerów. Transformator PZ1 (chyba tak to bylo) zalatwial lewo-prawo i szybko-wolno
Przemek