• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Fotografie ST43

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
3.883 111 11
To ja dorzucę znalezione w sieci.

Jak poinformował Ilostan Pojazdów Trakcyjnych spalinowe lokomotywy ST43 o numerach 336, 354, 368 i 382 zostały zakupione przez firmę Orion Kolej z Nowego Sącza. Jak podano oznacza to najprawdopodobniej powrót do czynnej służby przynajmniej części z wymienionych lokomotyw.

Czytaj więcej: http://inforail.pl/cztery-`rumuny`-trafia-do-orion-kolej_more_127498.html

Wiec @m_zntk będzie miał jeszcze roboty z przeróbkami na kolejne dziesięciolecia;)

hobbystah0

Znany użytkownik
Reakcje
534 21 1
Wykopałem kilka zdjęć ze swojego archiwum, jedno już prezentowałem w tym wątku, ale wrzucę je jeszcze raz zbiorczo z pozostałymi.

ST43-382 oczekuje zatrudnienia na stacji Rzeszów Staroniwa.
P1120603_Easy-Resize.com.jpg

Zbliżenie na przydział i datę rewizji.
P1120645_Easy-Resize.com.jpg

ST43-364 stojąca w tym samym miejscu na ww. stacji, z tego co pamiętam, to następnego dnia pojechała już na odstawkę.
P1120740_Easy-Resize.com.jpg

I ponownie zbliżenie:
P1120733_Easy-Resize.com.jpg

P1120746_Easy-Resize.com.jpg

Jeśli ktoś się zainspiruje i zechce tak zwaloryzować swój model, to mam tę lokomotywę obfoconą dosyć dokładnie z każdej strony.

I jeszcze dwie fotografie ostatniego "Rumuna":

ST43-366 z mieszanym składem za chwilę minie p.o. Rzeszów Osiedle.
P1210009_Easy-Resize.com.jpg

ST43-366 luzem minął p.o. Sanok Dąbrówka podążając do tartakuw Sanoku po skład sześciu węglarek z drewnem.
P1200860_Easy-Resize.com.jpg

Pantograf

Znany użytkownik
Reakcje
1.002 63 25
Nie bardzo wiedziałem gdzie naosiac pytanie, wydaje mi się że tu będzie najlepiej. Ma ktoś może dane jaka data rev byla na ST43-229 w pierwszej połowie lat 90' jak jeszcze była Lok. Gniezno, ZDOKP Poznań?

Szymon32

Aktywny użytkownik
KSK Wrocław
Reakcje
73 2 0
Nie bardzo wiedziałem gdzie naosiac pytanie, wydaje mi się że tu będzie najlepiej. Ma ktoś może dane jaka data rev byla na ST43-229 w pierwszej połowie lat 90' jak jeszcze była Lok. Gniezno, ZDOKP Poznań?
ZNTK Poznań nie pisał daty rewizji na pudle lokomotywy jest to ułatwienie w budowie modelu.
Jeśli bazujesz na zdjęciu tej lokomotywy w Gnieźnie naobrotnicy to widać że data nie jest naniesiona.