element z czołownicą uzupełnioną o detale do modeli Vectronów EU46 firmy Piko
numer katalogowy 59970-36 (sam element czołownicy) + elementy wyposażenia czołownicy, czyli węże powietrzne i sprzęg śrubowy, także firmy Piko
Ponieważ oryginalnie modele Vectronów EU46 firmy Piko nie posiadają żadnego wyposażenia czołownicy, a jest ono tylko zaakcentowane w postaci wypukłości, postanowiłem zakupić osobno elementy czołownicy i je przerobić, usuwając imitujące węże powietrzne i sprzęg śrubowy wypukłości a w to miejsce wykonać otwory i zamocować przestrzenne elementy również firmy Piko. Operacja się udała i takie coś tutaj oferuję. W modelu jednak tego nie zamocowałem, gdyż okazało się że do zamocowanych w modelu elementów czołownicy przyklejonych jest kilka innych elementów, więc by elementy czołownicy podmienić byłoby trzeba je odkleić. Nie chciałem tego robić bojąc się o ich zniszczenie, dlatego ostatecznie przerobione elementy są na sprzedaż.
stan: nowe
dostępne 2 sztuki
cena: 18 zł za sztukę plus koszt wysyłki
element czołownicy do modelu EP07-198 (96365) firmy Piko - uszkodzony
numer katalogowy 96365-78
stan: uszkodzony - odłamane oba bolce mocujące
dostępna 1 sztuka
cena: 8 zł plus koszt wysyłki
A teraz elementy do modeli lokomotyw EU43/TRAXX 2/E 186 firmy Roco
odgarniacz pełny
stan: nowy
dostępne 2 sztuki
cena: 8 zł za sztukę plus koszt wysyłki
czołownica z pomostami
stan: nowa
dostępne 2 sztuki
wycieraczki - zarezerwowane wszystkie
komplet lewa + prawa
dostępne 2 komplety
cena: 8 zł za komplet plus koszt wysyłki
schodki narożne - zarezerwowane
komplet wszystkich 4 sztuk (tyle ile jest w jednym modelu)
dostępny 1 komplet
cena: 12 zł za komplet plus koszt wysyłki
pantografy do modeli lokomotyw elektrycznych firmy MTB
Pantografy te są delikatnej budowy, a zatem łatwo o ich uszkodzenie. Za to niezwykle trudno, a w zasadzie wręcz niemożliwe jest zdobycie od tego producenta części zamiennych. Te oferowane przeze mnie odbieraki nie są idealne, ale można z nich ewentualnie pozyskać niektóre elementy jako części na zamianę z uszkodzonymi w posiadanych przez siebie modelach.
komplet 2 sztuk
stan: w obu brak imitacji ślizgaczy, poza tym jeden bez wad, a drugi nie posiada sprężynek oraz jeden z drucików imitujących górne ramiona ma odpryski farby
dostępny 1 komplet
cena: 40 zł za komplet plus koszt wysyłki
dach Husarza firmy Roco
bez całego wyposażenia, nie licząc dwóch większych elementów w środkowej części, prawdopodobnie był zakupiony jako część zamienna i nigdy nie był montowany w żadnym modelu, ewentualnie może wymontowany z jakiegoś modelu ale wygląda na nigdzie wcześniej nie montowany
dostępna 1 sztuka
cena: 10 zł plus koszt wysyłki
sprzęgi starego typu do modeli Piko
blaszane, pochodzą z demontażu z modeli
w zestawie: 6 sztuk sprzęgów oraz 6 sztuk wieszaków wymontowanych z wagonów
dołączam jedną drucikową sprężynkę do sprzęgów, więcej nie mam
stan: sprzęgi w super stanie, niektóre niemal jak nowe, na niektórych odgięcia, na jednym można dostrzec od dołu małe ilości rdzy, wieszaki wszystkie powyginane i ze śladami korozji
cena: 16 zł za zestaw plus koszt wysyłki
zestaw elementów wyposażenia czoła firmy Roco
standardowa ramka z elementami kiedyś dołączana do modeli firmy Roco
dostępne 12 sztuk
numer katalogowy 59970-36 (sam element czołownicy) + elementy wyposażenia czołownicy, czyli węże powietrzne i sprzęg śrubowy, także firmy Piko
Ponieważ oryginalnie modele Vectronów EU46 firmy Piko nie posiadają żadnego wyposażenia czołownicy, a jest ono tylko zaakcentowane w postaci wypukłości, postanowiłem zakupić osobno elementy czołownicy i je przerobić, usuwając imitujące węże powietrzne i sprzęg śrubowy wypukłości a w to miejsce wykonać otwory i zamocować przestrzenne elementy również firmy Piko. Operacja się udała i takie coś tutaj oferuję. W modelu jednak tego nie zamocowałem, gdyż okazało się że do zamocowanych w modelu elementów czołownicy przyklejonych jest kilka innych elementów, więc by elementy czołownicy podmienić byłoby trzeba je odkleić. Nie chciałem tego robić bojąc się o ich zniszczenie, dlatego ostatecznie przerobione elementy są na sprzedaż.
dostępne 2 sztuki
cena: 18 zł za sztukę plus koszt wysyłki
element czołownicy do modelu EP07-198 (96365) firmy Piko - uszkodzony
numer katalogowy 96365-78
stan: uszkodzony - odłamane oba bolce mocujące
dostępna 1 sztuka
cena: 8 zł plus koszt wysyłki
A teraz elementy do modeli lokomotyw EU43/TRAXX 2/E 186 firmy Roco
odgarniacz pełny
dostępne 2 sztuki
czołownica z pomostami
stan: nowa
dostępne 2 sztuki
wycieraczki - zarezerwowane wszystkie
komplet lewa + prawa
dostępne 2 komplety
cena: 8 zł za komplet plus koszt wysyłki
schodki narożne - zarezerwowane
komplet wszystkich 4 sztuk (tyle ile jest w jednym modelu)
dostępny 1 komplet
cena: 12 zł za komplet plus koszt wysyłki
pantografy do modeli lokomotyw elektrycznych firmy MTB
Pantografy te są delikatnej budowy, a zatem łatwo o ich uszkodzenie. Za to niezwykle trudno, a w zasadzie wręcz niemożliwe jest zdobycie od tego producenta części zamiennych. Te oferowane przeze mnie odbieraki nie są idealne, ale można z nich ewentualnie pozyskać niektóre elementy jako części na zamianę z uszkodzonymi w posiadanych przez siebie modelach.
komplet 2 sztuk
stan: w obu brak imitacji ślizgaczy, poza tym jeden bez wad, a drugi nie posiada sprężynek oraz jeden z drucików imitujących górne ramiona ma odpryski farby
dostępny 1 komplet
cena: 40 zł za komplet plus koszt wysyłki
dach Husarza firmy Roco
bez całego wyposażenia, nie licząc dwóch większych elementów w środkowej części, prawdopodobnie był zakupiony jako część zamienna i nigdy nie był montowany w żadnym modelu, ewentualnie może wymontowany z jakiegoś modelu ale wygląda na nigdzie wcześniej nie montowany
dostępna 1 sztuka
sprzęgi starego typu do modeli Piko
blaszane, pochodzą z demontażu z modeli
w zestawie: 6 sztuk sprzęgów oraz 6 sztuk wieszaków wymontowanych z wagonów
dołączam jedną drucikową sprężynkę do sprzęgów, więcej nie mam
stan: sprzęgi w super stanie, niektóre niemal jak nowe, na niektórych odgięcia, na jednym można dostrzec od dołu małe ilości rdzy, wieszaki wszystkie powyginane i ze śladami korozji
cena: 16 zł za zestaw plus koszt wysyłki
zestaw elementów wyposażenia czoła firmy Roco
standardowa ramka z elementami kiedyś dołączana do modeli firmy Roco
dostępne 12 sztuk
Ostatnio edytowane: