No to postaram się odpowiedzieć wszystkim zadowalająco

Co do wersji bardziej zdetalizowanej to niestety prace zatrzymały się przy początku projektowania i tak już zostało, i tak zostanie. W planach było wykonanie bardzo szczegółowo wnętrza, niestety przy rozmowach z wydawcą zostało wszystko uproszczone do elementów dosłownie bryłowych. Wydawca czyli GPM pozostawia pole do popisu modelarzom którzy będą chcieli mieć super szczegółowy model i sami sobie go dopracują. Model według wydawcy i tak ma za bardzo szczegółowe wózki, ogólnie model zajmuje za dużo kartek a wykonując super szczegóły miał by jeszcze więcej, co by zniechęciło modelarzy do jego zakupu ze względu na cenę.
Patrząc na modele prezentowane na tym forum, ten kto będzie chciał to i tak wykorzysta niektóre elementy a resztę wykona we własnym zakresie.
Model ma zdejmowany dach i widać silnik, przedsionek do przedziału chłodnic i przedziału elektrycznego, tak samo jest możliwość wykonania otwieranych drzwi. Oczywiście są tak że w pełni wyposażone kabiny, a kto będzie chciał może nawet wykonać otworzone tam drzwi, w modelu jest tak że umywalka
Prezentowany model na wystawach ma niedociągnięcia i drobne błędy, których nie ma w wydanym modelu. Dlaczego tak? Ano dla tego że model projektowałem i sklejałem na gotowo w bardzo krótkim czasie, tak aby był gotowy na TARGI HOBBY 2010.
Co do ryfli, miały być ale jakoś z braku czasu, czy zajęcia się innymi sprawami modelu zostały pominięte

a jak wspominałem to był wyścig z czasem. Ale pogadam z wydawcą i postaram się aby były dostępne do pobrania ze strony, ewentualnie za zgodą wydawcy udostępnie je do pobrania w tym wątku.
No to chyba tyle w razie co odpowiem na wszystkie pytania