• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Specjalne wujcik

Irokez46

Znany użytkownik
Reakcje
13.938 57 0
Chyba po remoncie bo tak zadbana to w lesie raczej się nie uchowała.:D
Kanister tak jak Marcin napisał na zielono przemaluj.

Ostatnio edytowane:

M&M

Znany użytkownik
Reakcje
674 22 2
No całkiem przyjemna ta praga , tylko bym te nadlewki poobcinał na kłonicach :D
A ten model to nie kopia Pragi z Igry ?

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
28.767 392 20
Świetna ta Praga. Jak na SDV to widzę, że nawet dokładnie udało Ci się spasować części. Tylko ten kogut jakiś taki wielki. Poza tym przydałoby się przemalować tył, bo taki szary to trochę nie pasuje. Pociągnął bym także matowym czarnym opony, bo wyglądają tak plastikowo. No i oczywiście kanister obowiązkowo na zielono. A poza tym to podoba mi się ten model i chyba będę musiał na takiego zapolować.

RYSA13

Znany użytkownik
Reakcje
38 4 0
Praga wygląda fajnie :) a jeśli brać pod uwagę że SDV to wygląda super po złożeniu (y) , słyszałem że te modele są wymagające przy składaniu w całość, model widywany w dzieciństwie osobiście chyba bym zmienił tylko ten sygnał pomarańczowy na TESLE... może herpa wypuści w kolorze pomarańczowym...

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
28.767 392 20
SDV to jak wiadomo trudne modele do sklejania, bo elementy są dość mało dokładne, ale jak widać, to można sobie bardzo dobrze poradzić. Tatra wyszła Ci bardzo fajnie. (y)

OP
OP
wujcik

wujcik

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
Już dawno chodził mi po głowie pomysł wykonania pogotowia technicznego na bazie Ikarusa. Wreszcie zakupiłem surowiec i model gotowy.W końcu co to za baza bez holownika:
Zdjęcie-0171 (2).jpg
Zdjęcie-0181.jpg
Zdjęcie-0182.jpg
Zdjęcie-0183.jpg
Zdjęcie-0184.jpg
Zdjęcie-0186.jpg

OP
OP
wujcik

wujcik

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
Tak,specjalnie wyciąłem tylko dwa a nie cztery z tego względu,że pogotowia miewały takie niestandardowe rozwiązania,często były to prawie składaki,miały montowane elementy z wielu autobusów wycofywanych z eksploatacji.