• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Specjalne - mafo

OP
OP
mafo

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.074 387 20
Rzeczywiście, parę UAZ-ów u mnie garażuje. Ostatnio udało mi się kupić dodatkowo w nowych malowaniach. Dziś Łączność:

IMG_1622.jpg
IMG_1623.jpg
IMG_1624.jpg

OP
OP
mafo

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.074 387 20
Dawno nie było tu żadnego modelu BMW ale to dlatego, że nie za bardzo można je kupić. Dziś przedostatni wydany przez Herpę - BMW X3 w malowaniu strażackim.

IMG_1723.jpg
IMG_1724.jpg
IMG_1725.jpg
IMG_1726.jpg

OP
OP
mafo

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.074 387 20
Mi się podoba ta x3 ładny model,chociaż wydaję mi się że seria Q od Audi wygrała z Bmw w wykonaniu ale to jest moje zdanie ;)
Jeżeli masz na myśli miniaturki w naszej skali to przyznaję Ci rację. Miniaturki Audi, Mercedesów jak i VW są dziś robione rewelacyjnie. Natomiast BMW nie robi właściwie już nikt. Ten pokazany wyżej to przedostatni wydany przez Herpę w ubiegłym roku.

Adam66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
6.418 110 1
Nigdy nie widziałem "Łączności" na bazie UAZa. Zwłaszcza zaintrygował mnie kogut montowany do... brezentu. Przez trzy miesiące miałem na stanie Uaza i za cholerę nie kojarzę jak by tam można zamontować koguta... No ale widać mieli niezłych magików w łącznościowych warsztatach ;)

pacek23

Znany użytkownik
Reakcje
756 13 0
Jeżeli masz na myśli miniaturki w naszej skali to przyznaję Ci rację. Miniaturki Audi, Mercedesów jak i VW są dziś robione rewelacyjnie. Natomiast BMW nie robi właściwie już nikt. Ten pokazany wyżej to przedostatni wydany przez Herpę w ubiegłym roku.
Tak Maćku chodziło mi o naszą skalę że Bmw traktują jakby było jakieś gorsze a powinno być właśnie moim zdaniem bogato odwzorowane do oryginałów.Pozdrawiam

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.580 67 1
Model bardzo fajny i podoba mi się ta X3 w mundurze . Z tego co Maćku mówisz to wychodzi że ta matura z matematyki to niedobra rzecz . Jak już tak wszystko jest liczone i tyle rzeczy się już nie opłaca to aż strach pomyśleć jak ten świat będzie wyglądał monotonnie za parę lat .

OP
OP
mafo

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.074 387 20
Tak Maćku chodziło mi o naszą skalę że Bmw traktują jakby było jakieś gorsze a powinno być właśnie moim zdaniem bogato odwzorowane do oryginałów.Pozdrawiam
I pewnie by teraz było, ale przestali je produkować. Właściwie żaden z wielkich producentów modeli nie podjął produkcji BMW. Czyżby sprawy licencyjne? Tak jak to się stało z Ferrari i RedLine?
Nigdy nie widziałem "Łączności" na bazie UAZa. Zwłaszcza zaintrygował mnie kogut montowany do... brezentu. Przez trzy miesiące miałem na stanie Uaza i za cholerę nie kojarzę jak by tam można zamontować koguta... No ale widać mieli niezłych magików w łącznościowych warsztatach ;)
W oryginale to kogut był montowany do ramy szyby przedniej. Tak jak w innych służbach typu milicja, straż pożarna, WOP itp. W modelu zapewne trudno to odwzorować.
Poniżej fotka wygooglana z netu oryginału UAZ-a milicyjnego.
uaz milicja.jpg

pacek23

Znany użytkownik
Reakcje
756 13 0
Dokładnie Maćku też mi się wydaje że to problemy z licencjami, przecież np.Ferrari to myśle że jedna z najbardziej chodliwych marek wśród modeli osobowych :) szkoda,trudno a takie Ferrari to chętnie bym podzbierał :)

OP
OP
mafo

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.074 387 20
Dziś kolejny model BMW wydany już w tym roku. Myślałem, że to ostatni, ale w najnowszym katalogu Herpy pojawił się jeszcze jeden model BMW, tym razem w barwach policyjnych. Już go zamówiłem. Na razie jednak Kinder Notarzt.

IMG_1719.jpg
IMG_1720.jpg
IMG_1721.jpg
IMG_1722.jpg