• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
  • Uprzejmie informujemy, że forum będzie niedostępne od godziny 22 w dniu 11 lutego 2025 do godzin popołudniowych 12 lutego 2025. Będziemy prowadzili prace administracyjne na serwerze. Pozdrawiamy Administracja.

spadek torów

gbbsoft

Aktywny użytkownik
Reakcje
11 0 0
Spadek torów się nie skaluje... Chyba, że przestrzeń w jednym kiedunku (np: w górę) skalujesz inaczej niż w pozostałych. :D

PS. Wypowiedź poprzednią autor skasował...

Maybach

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
garcia ramirez napisał(a):
U mnie dojazd na stacje techniczną ( pod makietą) ma pochylenie 5% czyli na odcinku 2 m uzyskałem spadek o 10 cm. Tak jak pisze kol. M.Smoczkiewicz zdecydowana większość loków bezproblemowo wyciaga mi pełne składy z postoju. DOdam, że spadek ten mam na łuku o promieniu 60 cm.
Jeśli to ma być gdzieś pod makietą, to nie ma problemu. Jeśli na górze - to po prostu będzie mniej realistycznie wyglądało.