• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

SP/SU45

tokarz76

Aktywny użytkownik
Reakcje
313 1 5
Jako że wkrótce trafi do sprzedaży model SU45-100 firmy PIKO, wrzucam dwie fotki pierwowzoru modelu, wykonane w czerwcu 2009 roku na Grabówku.
Z tego co pamiętam, formalnie lokomotywa była na stanie Zakładu Centralnego, ale większość napraw bieżących i przeglądów okresowych wykonywana była w Gdyni.
01 - su45-100.jpg

02 - su45-100.jpg

Reakcje
198 0 0
Tymczasem gwiazda najnowszego wypustu PIKO powoli gaśnie. Aktualnie otwiera rządek fiatów na bocznicy w Brzesku. SU45-192 i SU45-118, które stały do niedawna przed nim, znajdują się już w głębi Brzeskiego Terminala Kontenerowego i są powoli rozbierane. Wygląda na to, że SU45-100 będzie kolejny.
SU45Brzesko.jpg
su45-100_1.jpg

Acid Rain 1973

Znany użytkownik
FREMO Polska
Reakcje
304 0 0
Skoro jesteśmy przy "setce""

Tu z pociągiem "Hańcza" mija jezioro Białe Augustowskie zbliżając się do Augustowa. 2011.04.29

009.jpg

oraz trzy dni później w Okuniowcu (również z "Hańczą")

04.jpg

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.886 79 12
Na szybko...
Lublin, lipiec 2006
SU45-089 (manewry??)
DSCN5121.JPG

oraz sierpień 2006..., też Lublin

portrecik...
DSCN5155.JPG

profil ...prawy??
DSCN5158.JPG

ten drugi...
DSCN5161.JPG

kolejny profil...
DSCN5171.JPG

panorama szopy Lublińskiej...

DSCN5174.JPG

Muszę zeskanować jeszcze jedno zdjęcie SU45-??+Bipa na obrocie w Nasielsku ( relacja Sierpc - Nasielsk) w relacji, którą obsługują obecnie KM'y swoimi SZT'ami...

oftop...
DSCN5179.JPG taki też pojazd wtedy udało się uwiecznić:D:D:D

Pozdrawiam z MMz:)

ps. dodam pro forma, że zdjęcia były wykonane dzięki uprzejmości ówczesnego Naczelnika... sam wtedy pracowałem jako elektryk w metrze warszawskim...wspomnień czar...:D

Zbigniew Gałczyński

Moderator Działu Tabor
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
4.579 32 1

m_zntk

Znany użytkownik
Reakcje
11.808 179 15
Mariusz kiedy były robione te zdjęcia ?
Ja podczas ostatniego pobytu w Kostrzyniu nic ciekawego nie zlokalizowałem na terenie UNIKOL-u.
Tylko ,że ja tam byłem późnym popołudniem:(

Zbyszek a coś Ty robił w mojej rodzinnej mieścinie ?:) .. zdjęcia robił mój brat ... musiałbym go popytać kiedy to było, a co do szopy to z tego co mi brat opowiadał ..to oni po robocie chowają loki do szopy ..

Zbigniew Gałczyński

Moderator Działu Tabor
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
4.579 32 1
A byłem tam przejazdem z (uwaga !) GOLENIOWA do Słubic i musiałem tam zajrzeć :)
Opisywałem swój pobyt w Kostrzynie w temacie Kolejowe klimaty- nawet przywiozłem sobie na pamiątkę z Kostrzyna mandat od panów z SOK :D

m_zntk

Znany użytkownik
Reakcje
11.808 179 15
A byłem tam przejazdem z (uwaga !) GOLENIOWA do Słubic i musiałem tam zajrzeć :)
Opisywałem swój pobyt w Kostrzynie w temacie Kolejowe klimaty- nawet przywiozłem sobie na pamiątkę z Kostrzyna mandat od panów z SOK :D

haha no to ładnie .. szkoda, że nie wiedziałem bo byłeś w obu moich miastach .. w Goleniowie, gdzie obecnie mieszkam i w Kostrzynie skąd pochodzę :)