• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

SP/SU45

Mateusz M

Znany użytkownik
SKMK
Reakcje
18 0 0

30.9.1999 r. Pociąg osobowy nr 1132 z Bydgoszczy Głównej do Chełmży, zatrzymał się na krótki postój na niegdyś węzłowej stacji w Unisławiu Pomorskim. Po dojechaniu do Chełmży "fiata" zastąpiła SM41-111, która poprowadziła pociąg specjalny relacji Chełmża - Brodnica - Chełmża, zorganizowany w związku z zawieszeniem od dnia 1.10.1999 rozkładowego ruchu pasażerskiego na odcinku Chełmża - Brodnica.

przemek tabisz

Znany użytkownik
Reakcje
929 60 10
Nie wiem, ale widziałem full wypas różnych loków do oglądania na torach odstawczych.
Kiedyś muszę się wybrać na dłuższy spacer po Brochowie, a ze względów zawodowych poznałem tam kilka fajnych miejsc.

Mateusz M

Znany użytkownik
SKMK
Reakcje
18 0 0
W nowej bazie SKPL-u w byłej wagonowni w Ostrowie pojawił się kolejny tabor m.in. dwa dobrze znane ryflaki oraz słynna SU45-115. Fiat jest sprawny i oczekuje naprawy rewizyjnej, maszyna docelowo ma być zatrudniona na grupie towarowej Ostrów Zachodni

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
930 79 5
30.9.1999 r. Pociąg osobowy nr 1132 z Bydgoszczy Głównej do Chełmży, zatrzymał się na krótki postój na niegdyś węzłowej stacji w Unisławiu Pomorskim. Po dojechaniu do Chełmży "fiata" zastąpiła SM41-111, która poprowadziła pociąg specjalny relacji Chełmża - Brodnica - Chełmża, zorganizowany w związku z zawieszeniem od dnia 1.10.1999 rozkładowego ruchu pasażerskiego na odcinku Chełmża - Brodnica.
Jechałem tym pociągiem(y) To był taki trochę nieplanowy fotostop, zainicjowany przez @krzysieksn61 ;) Bardzo fajny, kameralny przejazd, dziś odcinek Kowalewo Pomorskie- Brodnica jest likwidowany. Dwa tygodnie temu likwidowali tory na stacji Golub Dobrzyń.

map69

Znany użytkownik
Reakcje
102 0 0
Z dzisiejszej wycieczki 15.06.2017...;)
ST45-14 przyprowadził do Raciąża skład z kontenerami na cukier dla cukrowni w Glinojecku.
P1330406a_1.jpg

Zdjęcie "z za krzaka". Wiem, że nie wszyscy takie lubią ale dla mnie klimat linii 27 jest obłędny.
P1330438a_1.jpg

Powrót luzem do Torunia, Kraszewo.
P1330532a_1.jpg

Mateusz M

Znany użytkownik
SKMK
Reakcje
18 0 0
Za dwa dni SU45-079 traci świadectwo dopuszczenia do ruchu. Był to najdłużej eksplatowany fiat Przewozów Regionalnych.
Ostatnie lata pracy spędził wożąc pasażerów w okolicach Chojnic,Krzyża i Kostrzyna . Prowadził także pociągi specjalne.
Obecnie lokomotywa stoi w Krzyżu ,niesprawna od 17.01.br