• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Fotografie SM42/SP42/SU42

axer1970

Znany użytkownik
Reakcje
155 1 0
Mam wrażenie, że jakoś chyba niezbyt podobały się Wam "kaczuszki" czyli SP42 w oryginalnej szacie. Może się mylę? Po prostu niewiele ich zdjęć w tym temacie. A przecież to taka była sympatyczna seria.... Wykładam wam zdjęcie SP42-006 spotkaną w Chełmży w sierpniowy piękny dzień wakacji w 1994 roku. "Kocham Kasia" takie wyznanie napisane było na dachu lokomotywy - z jednej strony "Love" z drugiej "Kasia"..:) Pozdrawiam.
SP42-006 Chelmza 08.1994.jpg

tokarz76

Aktywny użytkownik
Reakcje
313 1 5
SM42-996 śwież o po naprawie P4 wykonanej w PESA. Gdynia, 06-03-2015.
232 - SM42-996.JPG

Chętnie przygarnąłbym miniaturkę... SK Model - do dzieła;)
Wiem, wiem, pokrywy skrzyni akumulatorów inne, ale skoro łykamy SP42 bez zbiornika wody to może warto byłoby przymknąć oko na taki szczegół.
Jest to jedna z niewielu lokomotyw z wózkami 1LN która w Intercity nie została przerobiona na 6DL lub 18D i dostała nowe wdzianko.

Remaj12

Znany użytkownik
Reakcje
5.431 138 19
- źródło: http://forumkolejowe.pl/ilostan/index.php?nav=foto&id=10110
- autor: Tp4
- opis: "2008-11-23 - Poznań - SM42-1145 wystawiona podczas Katarzynek na terenie lokomotywowni Poznań Franowo"

Różnica w odcieniach koloru niebieskiego jest widoczna, aczkolwiek nie jest tak ewidentna jak na modelu EFC Loko. Nie wiem czy to tylko kwestia oświetlenia, czy może dopiero po pewnym czasie, gdy powoli blakły kolory, różnice w ich odcieniach stawały się coraz bardziej widoczne. Według strony forumkolejowe.pl/ilostan lokomotywa SM42-1145 przeszła 7 listopada 2008 roku naprawę rewizyjną, podczas której otrzymała interesujące nas malowanie. Jeżeli faktycznie tak było, to zdjęcie przestawia lokomotywę w stanie na 16 dzień po wykonanej naprawie okresowej.

OP
OP
ffox

ffox

Administrator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
3.804 15 0
Tak, chodziło mi o 1145.
Nie wiem czemu ubzdurało mi się o 1024.
Dziękuję Wam koledzy.