• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Fotografie SM42/SP42/SU42

Hardtech

Znany użytkownik
GGM
Reakcje
92 0 0
Ja tak z innej beczki, orientuje się ktoś z jakiego materiału w oryginale są boczne dane lokomotywy? Chodzi mi o:
- PKP
- SM42
- numer
P6173069.JPG

Zdjęcie z sieci.

Jarząbek

Znany użytkownik
Reakcje
1.591 73 0
Na lokomotywach o wyższych numerach tabliczki te były z tworzywa sztucznego. Na początkowych natomiast były aluminiowe. Nie umiem określić, od którego numeru została dokonana zmiana.

dyżurny ruchu

Znany użytkownik
Reakcje
154 3 0
Esemka wraca niedzielnym popołudniem z Kunowa do Kielc po dwudniowej pomocy w usuwaniu skutków wykolejenia pociągu Captrain'a.
DSC_0034.JPG
Sfotografowana na szlaku Sandomierz-Sobów, linia nr 25. Niedziela 22 maj.

Ostatnio edytowane:

Kpt. Nemo

Łowca cech
Donator forum
Ekspert
Reakcje
21.230 509 29
W środę po spotkaniu klubowym, Piotrek z Przemkiem Alpinistą, (nasz klubowy kolega) pojechali na Olechów a tam, nie często spotykany transport, na dwóch przyczepach , łódzka SM42-681, w drodze do Stalowej Woli, w celu naprawy, tyle się chłopacy dowiedzieli od indagowanego na tę okoliczność kierowcy ciężarówki.
A wyglądało to tak, w tle po lewej na ostatnim zdjęciu u góry Pt47-1.

9.jpg

10.jpg

11.jpg

[DOUBLEPOST=1465561673,1465560946][/DOUBLEPOST]Dziś po naradzie wojennej Piotrek odwoził mnie do domciu, z powodu nawałnicy która nasze biedne miasteczko nawiedziła, jadą obok ECIV zauważyliśmy zieleń na bocznicy, gwałtowne zawracanie i łamiąc wszelkie przepisy, mamy zdjęcie dwóch zielonych stonek na terenie elektrociepłowni.
Niestety nie mogę odczytać numerów, jedna z nich pochodzi ze zlikwidowanej EC II, druga nie wiemy, ale się dowiemy.

DSC_0825-crop.JPG