• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Fotografie SKM Warszawa - tylko zdjęcia

Twój ulubiony tabor w służbie SKM Warszawa to (proszę zazanaczyć tylko 1 odpowiedź):

• Ogółem głosujących
    63

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.883 79 12
Mam pytanie. Czy nie macie w swoich zbiorach więcej zdjęć archiwalnych pociągów EN57 - z pierwszych lat eksploatacji? Chętnie bym powrócił pamięcią do tamtych lat.
Musiał bym grzebnąć w czeluściach dysku...

A z dnia dzisiejszego... 31WEba 001+002
dotarły na szopę... VideoCapture_20220110-210845.jpg 20220110_171329~2.jpg 20220110_170954~2.jpg

Pozdrawiam,...

ps. z racji pory fotki są jakie są (+edycja by forum puściło)...

stiff

Użytkownik
Reakcje
248 0 0
A może zainteresują was zdjęcia hali serwisowej na Szczęśliwicach tuż po oddaniu do użytku i z okresu budowy? Tak się bowiem złożyło, że projektowałem konstrukcję tego budynku (rozbudowa i modernizacja starej części, kanały serwisowe etc.).

Mam też zdjęcia z kilku innych realizacji ale jeszcze nie znalazłem odpowiedniego tematu, żeby je wrzucić.

Załączniki

stiff

Użytkownik
Reakcje
248 0 0
W zakresie remontu było między innymi wymiana poszycia z blachy trapezowej na płyty warstwowe, renowacja konstrukcji , montaż sieci trakcyjnej, ogrzewania, etc...
Ta wiem to - jak pisałem robiłem projekt tego remontu i rozbudowy - hala została tez wydłużona. Mam sporo zdjęć z różnych okresów budowy ale głównie z okresu realizacji konstrukcji czyli demontażu starego poszycia, fundamentowania i wznoszenia budynku socjalnego, rozbudowy etc. Z okresu wykończeniówki już nie. Potem już tylko kilka może kilkanaście zdjęć z ostatnich wizyt tuż przed oddaniem i zaraz po kiedy trzeba było cośtam jeszcze dorobić. Dodatkowy pomost etc.

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.883 79 12
Ta wiem to - jak pisałem robiłem projekt tego remontu i rozbudowy - hala została tez wydłużona. Mam sporo zdjęć z różnych okresów budowy ale głównie z okresu realizacji konstrukcji czyli demontażu starego poszycia, fundamentowania i wznoszenia budynku socjalnego, rozbudowy etc. Z okresu wykończeniówki już nie. Potem już tylko kilka może kilkanaście zdjęć z ostatnich wizyt tuż przed oddaniem i zaraz po kiedy trzeba było cośtam jeszcze dorobić. Dodatkowy pomost etc.
No tak..., czytanie na szybko na obrocie wychodzi;)

Pozdrawiam,...

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.883 79 12
Z ostatniej nocki, czyli 31.01/1.02...
Z powodu zamknięcia tzw "nory" /"dziury"
(oraz brakiem tzw przejścia pomiędzy grupami torów) niemożliwym stał się wyjazd z posterunku Warszawa Czyste do Warszawy Zachodniej po torze zasadniczym i dalszej jazdy po grupie podmiejskiej. W związku z tym zjazdy i wyjazdy odbywają się przez nową część Warszawy Zachodniej (peron 6 i 7).
IMG_20220203_213054.jpg ...

IMG_20220203_213647.jpg ...
(35WE - 010...)

Pozdrawiam,...

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.883 79 12
Proszę nie rzucać kamieniami we mnie za jakość zdjecia- robione na szybko przez szybę czołową na postoju ( stopklatka)
VideoCapture_20220218-181834.jpg

Druga para 31WEba odbija 600 km ( tu Wwa Rakowiec chwila przed północą...).
W poniedziałek już do przejechania się na linii S2 .

Pozdrawiam,...

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.949 121 22
Proszę nie rzucać kamieniami we mnie za jakość zdjecia- robione na szybko przez szybę czołową na postoju
Prosisz by nie rzucać w Ciebie kamieniami za to zdjęcie. Ale tak szczerze, co ono wnosi do naszego życia? Co udowadnia, co ukazuje? Ten wątek pokazuje że lubisz robić masę zdjęć w pracy, ale wiele z tego co tu wrzucasz jest naprawdę słabe.
Zresztą jak widać nie za wiele ocen uznania się pojawia pod nimi.

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.883 79 12
Prosisz by nie rzucać w Ciebie kamieniami za to zdjęcie. Ale tak szczerze, co ono wnosi do naszego życia? Co udowadnia, co ukazuje? Ten wątek pokazuje że lubisz robić masę zdjęć w pracy, ale wiele z tego co tu wrzucasz jest naprawdę słabe.
Zresztą jak widać nie za wiele ocen uznania się pojawia pod nimi.
Jak ktoś dysponuje sprzętem za parę tysi z możliwością "obróbki materiału na miejscu" to tu poprawi, tam podrasuje i ma ten sam efekt co w foto szopie... A co do tej masy, to faktycznie zaśmiecam forum na taką skalę, że zaraz serwer wywali w kosmos... Masz rację, brawo Ty!:D(y)
Co to wnosi do życia Forum i Forumowiczów??
Spytaj każdego z osobna, to się dowiesz. Ja osobiście się tego nie podejmę...

Pozdrawiam i miłej soboty,....

Ps. Co do tych kamieni... - wyjaśniłem w opisie co i dlaczego.

CoCu

Znany użytkownik
Reakcje
1.949 121 22
Już nie raz na tym forum ktoś udowadniał, że nie potrzeba wcale sprzętu za parę tysięcy a wystarczy telefon. Tylko trzeba się trochę postarać a jeśli zdjęcie nie wyjdzie to nie trzeba go wstawiać do sieci. I tyle tylko.

michal.guminiak

Znany użytkownik
H0e
Reakcje
1.466 7 0
No to zgłaszaj wpis do usunięcia jak Ci nie pasuje, jest w lewym dolnym rogu przycisk....

Pozdr,...
Po prostu kochamy kolej (i swoją pracę) i dzielimy się tym z innymi. Pamiętam, kiedyś wstawiłem zdjęcie elektrowozu EU07 stojącego na stacji Gdynia Główna, który zasłonięty był słupem trakcyjnym i samo zdjęcie było dość niewyraźnie. Spadł na mnie wtnie deszcz, a grad krytyki. Trzymaj się pomyślnie w pracy kolego Harry!

Ostatnio edytowane:

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.883 79 12
Po prostu kochamy kolej (i swoją pracę) i dzielimy się tym z innymi. Pamiętam, kiedyś wstawiłem zdjęcie elektrowozu EU07 stojącego na stacji Gdynia Główna, który zasłonięty był słupem trakcyjnym i samo zdjęcie było dość niewyraźnie. Spadł na mnie wtnie deszcz, a grad krytyki. Trzymaj się pomyślnie w pracy kolego Harry!
Dzięki Michale za dobre słowo. Szkoda, że ważniejszą rzeczą było zdjęcie, a nie fakt, że w poniedziałek ten tabor zacznie jeździć z pasażerami.

Pozdrawiam,...

michal.guminiak

Znany użytkownik
H0e
Reakcje
1.466 7 0
Wróciłem na łamy forum, bo przyznaję, że po prawie dwóch latach nie mogłem już wytrzymać :). Podoba mi się bardzo stylistyka tego taboru z Newagu. Trzymaj się Przemku pomyślnie w fabryce - tak mój wiekowy już Tata określa pracę :)

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
4.086 115 11
@Harry Potter - Przemku, nie dziw się @CoCu - ma racje, zdjęcia rozmazane robione w deszczu/mgle przez szybę tak naprawdę nic nie wnoszą. Zanim wrzucisz, przejrzyj, wykasuj zdjęcia rozmazane i będzie po kłopocie. Zakładam ze w telefonie tez nie trzymasz zdjęć przypadkowo zrobionych badz niewyraźnych. i serwer tez ma swoje limity (stad tez limit max zdjęcia 2MB). Ja np wolałbym zeby na serwerze zostało np wyraźne zdjęcie z 2010 roku jakiegoś składu w letni dzień na np Ostbahnie niż Twoje rozmazane z nocki

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.883 79 12
@Harry Potter - Przemku, nie dziw się @CoCu - ma racje, zdjęcia rozmazane robione w deszczu/mgle przez szybę tak naprawdę nic nie wnoszą. Zanim wrzucisz, przejrzyj, wykasuj zdjęcia rozmazane i będzie po kłopocie. Zakładam ze w telefonie tez nie trzymasz zdjęć przypadkowo zrobionych badz niewyraźnych. i serwer tez ma swoje limity (stad tez limit max zdjęcia 2MB). Ja np wolałbym zeby na serwerze zostało np wyraźne zdjęcie z 2010 roku jakiegoś składu w letni dzień na np Ostbahnie niż Twoje rozmazane z nocki
W dopisku do zdjęcia masz wszystko, co i dlaczego... Mój błąd , nie dałem dopisku "zdjęcie poglądowe"...

Pozdr,...