W samym FFM nie ma nic, przynajmniej na nic nigdy się nie natknąłem. W tym rejonie jest całkowita pustynia, modelarze ratują się internetem, albo giełdami, które sporadycznie (czasem raz do roku) organizowane są w bliższych i dalszych okolicach Frankfurtu: Eschborn, Hochheim, Idstein, Bad Homburg, Limburg. Na giełdach niestety typowo wykopaliskowe modele ze starszych epok ze wszystkich skal, w H0 w 90% Marklin, z nowszych rzeczy trochę Brawa, Roco, Piko i Tillig. Na wyniuchanie okazji ACME czy LS Models nawet nie ma co liczyć.
W Darmstadt pod Frankfurtem jest jakiś sklep, ale nigdy w nim nie byłem, klasycznej wersji internetowej sklepu nie ma. Strona niby jest, ale czy sklep istnieje? Ostatnia aktualizacja ponad 3 lata temu.
http://darmstaedter-modellbahnshop.de/
W DE w sklepach sieci Vedes można czasem się natknąć na asortyment modelarski, ale nie jest to regułą i chyba zależy to od danego kierownika sklepu. No i jeśli już coś będzie, to Marklin... W pobliskim Main-Taunus Zentrum w sklepie Vedes kolejek nie widziałem.
No niestety, jak chcesz kupić torebkę LV dla żony, to Frankfurt się nada, ale kolejek czy modeli autobusów to już się tu nie uraczy :-(