Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
03/04.08.2024. Różyny.
Udało mi się złapać Vectrona w barwach Ost West, którego widziałem na fotach kolegów i już wtedy mi się spodobał. wybitnie mi się podoba taki styl malowanie, srebrny z czarnym, niezależnie chyba co by było na boku budy.
20.10.2024 r. X4E-800
"Nówka sztuka na BWE"
Pachnący nowością Vectron z nowej dostawy dla Beacon Rail prowadzi międzynarodowy pociąg ECE 71008/9 relacji Berlin Hbf.-Warszawa Wsch.
Niezwykle istotnym aspektem poza faktem, że jest to drugi typowo granatowy Vectron z floty Beacon Rail (obok X4E-639) to fakt, że jest to wg numeracji EVN seria 7193. Daje to jednocześnie interesujący fakt, że po raz pierwszy do Polski wjechał Vectron serii 7193, gdyż dotychczas pojawiały się tylko 193/6193.
Vectron od ELL zasilił park taborowy Freightliner PL Freightliner PL, jeden z kluczowych graczy na polskim rynku kolejowych przewozów towarowych, wzbogacił swój park taborowy o nowoczesną, wielosystemową lokomotywę Vectron. Pojazd został dostarczony przez European Locomotive Leasing (ELL).
Uroczyste przekazanie lokomotywy odbyło się w piątek, 16 maja, na terenie PKP Cargotabor w Czerwińsku.
Nowa lokomotywa została przygotowana do obsługi tras intermodalnych łączących Polskę z Holandią. Wyróżnia się klasycznym designem ELL, wzbogaconym o logo Freightliner. Jest to zarazem pierwsza lokomotywa od ELL dostarczona w Polsce w 2025 roku.
||18.05.2025 r.||Warszawa Wschodnia||
Vectron 193 428 European Locomotive Leasing (LokoTrain/PKP IC) - w nowej świeżej okleinie "Kierunek EUROPA!" ze składem IC 11102 Starzyński z Terespola do Warszawy Zachodniej.
||18.05.2025 r.||Warszawa Wschodnia||
Vectron 193 428 European Locomotive Leasing (LokoTrain/PKP IC) - w nowej świeżej okleinie "Kierunek EUROPA!" ze składem IC 11102 Starzyński z Terespola do Warszawy Zachodniej.
...wczoraj go akurat widziałem, jak przecinał przejazd na Siennickiej w.Mińsku ...Nie powiem, trochę się zdziwiłem, ale na żywo ciekawie się prezentował..