• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Fotografie Siemens Vectron

Magic

Znany użytkownik
Reakcje
6.149 38 4
Zakładam wątek dedykowany maszynom jak w tytule przewoźników wszelakich. Najwyższa pora, aby te popularne maszyny były skupione w jednym wątku, przez co łatwiej będzie wyszukać.

14.06.2024. Olsztyn Zachodni.
Jeżdżący dla Freightliner Vectron "Dawid" 193 061 z okleinami zarówno Cargounit, jak i naklejką Freightliner.de pędzi około 100km/h przez Olsztyn Zachodni.
tory 14 cz 24 1 6000 1200.jpg

OP
OP
Magic

Magic

Znany użytkownik
Reakcje
6.149 38 4
@melonowy Serio zarówno wczoraj jak i dzisiaj pruli naprawdę szybko. Tyle, że dziś stałem jeszcze bliżej to jeszcze bardziej to czuć było. Co ciekawe 2 wagon miał z tyłu te wałki gumowe obite czyś czarnym. Nie wiem, drewnem pomalowanym? Było widać tylko srebrne łebki śrub co jakieś 20 cm. Niestety foty jakoś nie pomyślałem zrobić.

Speedway

Znany użytkownik
Reakcje
9.626 18 0
Zakładam wątek dedykowany maszynom jak w tytule przewoźników wszelakich. Najwyższa pora, aby te popularne maszyny były skupione w jednym wątku, przez co łatwiej będzie wyszukać.
To ja poproszę Pana Moderatora o podjęcie stosowych działań, ponieważ mamy już wątek poświęcony Vectronom pt.: "Vectron PKP Cargo".
Chyba trzeba go zamknąć i "ogłosić światu", że np. wszystko wrzucamy tutaj.

OP
OP
Magic

Magic

Znany użytkownik
Reakcje
6.149 38 4
@Speedway, to już niech Moderator decyduje, mi tam obojętnie, ale wczoraj wrzucałem fotki tego Cargounita na dział prywatnych przewoźników, i tak mnie naszło, że może powinien być dedykowany wątek ogólnie Vectrona? Tamten ma mylącą nazwę jakoby dotyczył wiadomo jakiej spółki. Jakby co to zamknijcie ten wątek, a fotę się przeniesie we właściwy.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
13.002 531 30
mamy już wątek poświęcony Vectronom pt.: "Vectron PKP Cargo".
Chyba trzeba go zamknąć i "ogłosić światu", że np. wszystko wrzucamy tutaj.
Tamten ma mylącą nazwę jakoby dotyczył wiadomo jakiej spółki. Jakby co to zamknijcie ten wątek, a fotę się przeniesie we właściwy.
Wątek "Vectron PKP Cargo" nie ma "mylącej nazwy", jest poświęcony wyłącznie lokomotywom tego typu w służbie PKP Cargo i tak zostanie. Wątek pozostanie otwarty. Z chyba tylko jednym wyjątkiem są tam tylko zdjęcia lokomotyw tego przewoźnika. Wszelkie inne, gdyby się tam znalazły, będę przenosił do tego wątku. Zdjęcia Vectronów przewoźników innych niż PKP Cargo proszę wrzucać tu, albo do wątku o taborze prywatnych przewoźników, zależnie od kontekstu i woli autora. W tym wątku proszę natomiast nie zamieszczać zdjęć i informacji o Vectronach PKP Cargo - będą przenoszone do właściwego wątku.

OP
OP
Magic

Magic

Znany użytkownik
Reakcje
6.149 38 4
Ktoś wyjaśni o co chodzi z tymi numerami na nich? Od czego jest to podwójne oznaczenie?
W sensie doprecyzuję, chodzi o te numery lewa i prawa strona. Ja większość kojarzę jako 193 XXX, teraz się pojawiają numery 4 cyfrowe. Plus oznaczenia po lewej.

Ostatnio edytowane:
Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Koleje w Polsce 125
Koleje w Polsce 2
Koleje w Polsce 118
Koleje w Polsce 4