• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Sieć trakcyjna

draxxio

Aktywny użytkownik
Reakcje
30 1 11
Grzebałem na forum ale znaleźć nie mogłem żadnego tematu o tej nazwie lub podobnej. W zasadzie planuję "zasadzić" sieć trakcyjną na dioramie. Podjąłby się ktoś ułożenia dla mnie masztów trakcyjnych oraz podania ile i jakich drutów Viessmanna muszę kupić? Od razu uprzedam pytania, nie chcę sam robić drutów. Z góry dzięki. Nie ukrywam że zależy mi na czasie gdyż mam już prawie wszystkie materiały i chciałbym zamówić te druty jak najszybciej :)

Załączniki

grzegorz kita

Moderator Grupy Fremo Polska
Zespół forum
FREMO Polska
KSK 1:1
KSK Wrocław
Reakcje
693 14 0
zacznij od zapoznania się z ich ofertą
pośpiech nie jest twoim sojusznikiem
jest wzornik do układania sieci ( odległości słupów od osi toru + pomiędzy słupami )
jak chcesz standard to cię się ten wzornik przyda
jak będziesz coś zmieniał to specjalnie profilowane szczypce do drutów to koszt około 180 zł
tyle dzisiaj
postaram sie jutro wrzucić fotki tego co mam

Santo Dzidzione

Mistrz tłuczniowania
FREMO Polska
MSMK
Reakcje
899 4 0
Jest dosyć obszerny temat dotyczący interesującego Cię tematu:
http://forum.modelarstwo.info/threads/sieci-trakcyjna.5431/
Jeżeli chodzi o ilość drutów i masztów to bez wymiarów może być ciężko. Jakbym miał robić z gotowych to i tak bym kupił ileś masztów i stawiał pierwszy a następny po próbie z drutem.
Poszukaj sobie w necie długości przewodów (bo są różne) i powymierzaj linijką.

OP
OP
draxxio

draxxio

Aktywny użytkownik
Reakcje
30 1 11
Jest dosyć obszerny temat dotyczący interesującego Cię tematu:
http://forum.modelarstwo.info/threads/sieci-trakcyjna.5431/
Jeżeli chodzi o ilość drutów i masztów to bez wymiarów może być ciężko. Jakbym miał robić z gotowych to i tak bym kupił ileś masztów i stawiał pierwszy a następny po próbie z drutem.
Poszukaj sobie w necie długości przewodów (bo są różne) i powymierzaj linijką.
Promień skrętu 52cm, długość łuku 62,15cm, prosta długa na 62cm. Poza tym kupować te z oczkami czy bez?

Ostatnio edytowane:

grzegorz kita

Moderator Grupy Fremo Polska
Zespół forum
FREMO Polska
KSK 1:1
KSK Wrocław
Reakcje
693 14 0
u mnie tak to wygląda
układane z drutów o sztywnych wymiarach i z szablonami
Jak będziesz może we Wrocławiu - zapraszamy do modelarni